18 juli-update corona virus

Martin Dierikx Nieuws

Beste leden,

Afgelopen week waren de laatste speeldagen van het ‘gekke’ seizoen 2020-2021. Door het coronavirus en de daarvoor getroffen maatregelen hebben we 5 maanden niet in de zaal gespeeld, zijn de competities vervallen en hebben we de overige maanden met beperkingen gespeeld. Maar het is heel fijn dat we de laatste twee maanden met senioren en junioren voluit konden binnen konden spelen.

Na woensdag 14 juli is er een zomerstop van circa vier weken, waarin de gemeentebeheerders met verlof zijn. Vanaf dinsdag 10 augustus gaan we beginnen met het nieuwe seizoen, tijdens het laatste deel van de zomervakantie met beperkte speeldagen en vanaf zondag 29 augustus met het volledige speelaanbod. Zie de verschillende startmomenten verderop in deze nieuwsflits en op de homepage van www.bcrandsstad.nl.

We hopen dat er een leuk nieuw seizoen 2021-2022 aan komt met competities & evenementen en zonder (veel) coronamaatregelen. Of er op de eerste speeldagen nog maatregelen zijn dat weten we nu nog niet.

In deze 34e nieuwsflits (in coronatijd) vind je de volgende informatie:

 • Startdata seizoen 2021-2022
 • Seizoeninformatie 2021-2022
 • Competities 2021-2022
 • Teruggave inschrijfgeld senioren-najaarsbondscompetitie 2020-2021
 • De Altis – zomerstop
 • Evenementen junioren – juli

 

STARTDATA SEIZOEN 2021-2022

We weten dat het t/m vrijdag 27 augustus nog ‘schoolvakantieperiode’ is en begrijpen dat de opkomst van 10 augustus t/m 25 augustus lager zal zijn dan ‘normaal’. Maar De Altis is beschikbaar en er zijn in 2020-2021 veel speelweken uitgevallen. Dus wie niet weg is, kan vanaf de vermelde data in augustus weer lekker badmintonnen. Natuurlijk onder het voorbehoud dat het coronavirus geen te grote belemmering is.

Seniorentrainingen:

De inschrijving voor de drie seniorentrainingen van 2021-2022 is nu open. Inschrijven moet via het formulier dat je kunt downloaden via het menu Senioren/Trainingen: Inschrijfformulier training SR 2021-2022 .

Meld je aan voor 8 augustus, door het formulier in te vullen en digitaal (foto, scan) op te sturen per e-mail naar tc@bcrandstad.nl of via WhatsApp naar 06-43603339 (Leo Hoogerbrugge)

Je kunt je inschrijven voor de training voor competitiespelers en recreanten op niveau van competitiespelers (dinsdagavond 19.30 – 21.00 uur), de training voor recreanten en beginners (woensdagavond 19.00 – 20.00 uur) en/of de extra training voor competitiespelers en recreanten op niveau van competitiespelers (donderdagavond 19.30 – 21.00 uur).

Mocht je vragen hebben, bijvoorbeeld over welke training het beste bij jou past, dan kun je die stellen via de e-mail (tc@bcrandstad.nl) of via Whatsapp (06-43603339).

 

SEIZOENINFORMATIE 2021-2022

Eind juli versturen we de Seizoeninformatie 2021-2022 naar alle leden en we plaatsen die ook op de website. Hierin vind je informatie van het nieuwe seizoen over onder andere:

 • Speeldagen en speeltijden
 • Speellocaties
 • Trainingen
 • Contributies
 • Evenementen
 • Clubkleding
 • Contactgegevens van bestuur en commissies.

De geplande informatie aan jullie in juli/augustus is:

 • 17 juli – Nieuwsflits met startdata
 • 31 juli – Seizoeninformatie
 • 8 augustus – Nieuwsflits met o.a. status coronamaatregelen bij start seizoen
 • 15 augustus – Nieuwsflits met o.a. trainingsgroepen (deelnemers per training).

 

COMPETITIES 2021-2022

Voor wat betreft de competities gaat Badminton Nederland er op grond van de huidige coronamaatregelen: “… op dit moment vanuit dat we in september kunnen starten met de (senioren-najaars)bondscompetitie 2021-2022, maar er liggen ook scenario’s klaar om in oktober of november te starten.”

Als BC Randstad gaan we daarom uit van de volgende eerste speelweken van de competities:

 • Senioren-najaarsbondscompetitie – weekend 18 en 19 september (als de alternatieve scenario’s inderdaad niet nodig zijn);
 • Nieuwe jeugdcompetitie – weekend 30 en 31 oktober. De juniorencommissie maakt de teamindeling half september bekend.

De start van de regionale junioren-opstapcompetitie en senioren-voorjaarscompetities (mannen en vrouwen) staat eind februari 2022 gepland.

Senioren-najaarsbondscompetitie

Vanuit BC Randstad organiseert de Technische Commissie (TC) de inschrijving en de teamsamenstelling voor de senioren-competities. De TC heeft de teamindeling 2021-2022 voor wat betreft team 1 t/m 6 op 30 april bekend gemaakt. Voor teams 7 en 8 moest de TC nog kijken naar een goede invulling vanwege enkele afzeggingen.

Inmiddels heeft de TC besloten om 7 teams aan te melden voor de competitie 2021-2022, omdat er niet genoeg spelers zijn voor een achtste team.

De volledige teamindeling 2021-2022 is:

team 1 (4e divisie):  Vera van W. / Emeline / Linda / Leo / Vincent

team 2 (5e divisie):  Vera N./ Nelleke / Bob / Martin

team 3 (7e divisie):  Wanda / Manon / Eliza / Rik / Armit / Chris

team 4 (8e divisie):  Marissa / Ingrid / Michelle / Marcel / Paul / Jari / Lasse

team 5 (8e divisie):  Vivian / Tishana / Jeffrey / Ryan / Joey

team 6 (9e divisie):  Yvonne / Shivani / See Wai / Dano

team 7 (9e divisie):  Melissa / Selina / Fabian / Justin / Arwin

Op 30 april hebben we in de nieuwsflits aangegeven dat er t/m 15 juli voor niemand van BC Randstad een betalingsverplichting geldt voor de competitiebijdrage van BC Randstad, tenzij medio juli blijkt dat de competitie door gaat.

Het is fijn dat de senioren-najaarsbondscompetitie in principe door kan gaan en we de 7 teams dus definitief kunnen aanmelden. De penningmeester zal het inschrijfgeld voor de senioren-najaarsbondscompetitie begin oktober incasseren.

 

TERUGGAVE INSCHRIJFGELD SENIOREN-NAJAARSBONDSCOMPETITIE 2020-2021

Vanaf eind september tot medio oktober 2020 zijn er voor de meeste teams drie of vier speelweken gespeeld. Daarna is de vorige senioren-najaarsbondscompetitie voortijdig beëindigd vanwege de coronamaatregelen. Alle deelnemers van BC Randstad hebben voor deze competitie inschrijfgeld (competitiebijdrage) aan de club betaald. Daarnaast was BC Randstad aan BN de teambijdrage 2020-2021 verschuldigd.

Zoals we in de nieuwsflits van 30 april hebben gemeld, heeft BN in maart 2021 besloten om een gedeeltelijke compensatie voor betaalde teambijdrages 2020-2021 te geven aan de verenigingen. Dat gebeurt door een korting te verlenen op de teambijdrage 2021-2022. Daarnaast had het bestuur een compensatie voor gemaakte kosten aangevraagd bij de Rijksoverheid in het kader van de TASO-regeling.

In aansluiting op de beide compensatieregelingen heeft het bestuur in april 2021 besloten om 70% van de betaalde competitiebijdrage 2020-2021 te restitueren aan de competitiespelers, onder de voorwaarde dat beide compensatieregelingen zullen worden gehonoreerd.

In juni hebben we hier uitsluitsel over gekregen, zodat de penningmeester in juli 70% van de competitiebijdrage terugbetaalt:

 • competitiebijdrage bij verenshuttles 64,75 euro;
 • competitiebijdrage bij nylonshuttles 47,25 euro.

 

DE ALTIS – ZOMERSTOP

Bij de overgang naar de Altis moesten we als BC Randstad veel regelen. Na de oplevering en vervolgens de opening van De Altis (19 mei) hebben de verenigingen De Altis “uitgeprobeerd”. Natuurlijk zijn er “kinderziektes” die de Gemeente via de hoofdaannemer moet oplossen. Vanaf het nieuwe seizoen gaat de hal “echt” open.

Er zijn zaken die geregeld moeten worden, zowel op het gebied van “kinderziektes” als op het gebied van beheer. Door de Gemeente en de verenigingen is afgesproken dat de gemeentebeheerders tegelijkertijd drie weken vakantieverlof opnemen, met als gevolg dat verenigingen het complex niet kunnen gebruiken vanwege het openen en sluiten van het complex dat (nog) door de gemeentebeheerders gebeurt.

Als bestuur zijn we de komende weken nog flink aan de slag met het verenigingsbeleidsplan en praktische zaken als de verhuizing van onze spullen van De Schilp naar De Altis en het beschrijven van taken die we al vereniging hebben in de hal en in de verenigingsruimte (gebaseerd op de ervaringen van de laatste twee maanden).

 

EVENEMENTEN JUNIOREN – JULI

Op de eerste twee zaterdagen van juli waren er voor de junioren de volgende evenementen:

 • De clubkampioenschappen 2021 op 3 juli
 • Het eindevenement op 10 juli.

Tijdens de Clubkampioenschappen junioren hebben alle deelnemers veel enkel- en dubbelpartijen gespeeld. Bij de enkel waren er drie klasses met als winnaars:

 • Clubkampioenen – Lasse Oremus en Emeline Neuteboom (2e: Jari van Dop en Linda Dierikx)
 • Winnaars klasse B – Keyano Toemin en Prisca Koppelaar (2e: Wolf Marugg en Léonie Morice)
 • Winnaar (gemengde) klasse C – Rohat Özkan (2e: Mark Bandrivskyy).

In de dubbels waren er twee klasses met als winnaars:

 • Klasse A – Lasse Oremus en Prisca Koppelaar (2e: Jari van Dop en Isabella van Dop)
 • Klasse B – Keyano Toemin en Michael Faulitta (2e: Chris Kops en Rohat Özkan).

Tijdens het eindevenement hebben alle deelnemers in vier teams negen sportieve spellen tegen elkaar gespeeld die zijn bedacht door Vincent en Martin. De dag begon in De Schilp, de hal waarin de junioren vanaf augustus 2015 hebben gespeeld, en eindigde in De Altis, de hal waarin de junioren vanaf augustus 2021 spelen. De junioren en de begeleiding zijn als groep van De Schilp naar De Altis gefietst. In De Altis is het laatste spel gespeeld en hebben we met zijn allen geluncht:

Het winnende team na de negen spellen was het team van captain Linda, met verder: Wolf & Skip, Léonie, en Rohat & Agit.

 

VRAGEN?

Voor vragen kun je (ook tijdens de zomerstop) terecht bij:

 

Vriendelijke groeten,

Bestuur BC Randstad