20 augustus-update corona virus

Martin Dierikx Nieuws

Beste leden,

In deze 36e nieuwsflits (in coronatijd) vind je informatie over de volgende onderwerpen:

 • Handleiding coronaregels BC Randstad
 • Start trainingen
 • Spaar voor je eigen club – De Plus Rijswijk
 • EHBO
 • Parkeervergunning wijk van Zweedenzaal opgezegd

 

HANDLEIDING CORONAREGELS BC RANDSTAD

We zijn het seizoen vorige week gestart met een beperkte coronahandleiding BC Randstad. De handleiding kun je vinden op de homepage.

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag is de verwachting dat onze coronahandleiding hetzelfde blijft t/m minimaal donderdag 16 september 2021.

Denk aan het reserveren voor vrij spel op dinsdag- en woensdagavond. Ook als je traint en daarna nog vrij wilt spelen, moet je reserveren voor vrij spel. Deelnemers aan de training op woensdag van 19.00 – 20.00 uur kunnen (zonder reservering) op de trainingsbanen doorspelen tot 20.30 uur. Wil je daarna nog spelen? Dan moet je reserveren.

Kijk in de handleiding of de samenvatting in de bijlage bij deze nieuwsflits.

Voor vrij spel op dins- en woensdagavond is reserveren via WhatsApp nog noodzakelijk. De tijdsblokken op dinsdagavond in augustus zijn gewijzigd, i.v.m. de langere competitietraining.
Let op: vanwege de vakantieperiode tot eind augustus is er naar verwachting in augustus genoeg ruimte, maar meld je wel even aan.

 

START TRAININGEN

Vanaf deze week starten er trainingen van het seizoen 2021-2022. De extra training senioren en de juniorentraining op zondag starten nog niet.

Seniorentrainingen:

De inschrijvingstermijn voor de drie seniorentrainingen van 2021-2022 is al gesloten. Mocht je vergeten zijn om in te schrijven, dan kun je via tc@bcrandstad.nl of via WhatsApp naar 06-43603339 (Leo Hoogerbrugge) nagaan of er nog een plekje is. Zonder inschrijving kun je niet meedoen.

De trainingen:

 • Vanaf dinsdag 17 augustus 19.30 – 21.00 uur – Senioren competitietraining – De Altis – op maximaal 7 banen – voor competitiespelers en recreanten op niveau van competitiespelers;
 • Vanaf woensdag 18 augustus 19.00 – 20.00 uur – training voor Recreanten en Beginners De Altis – op 3 banen;
 • Vanaf donderdag 2 september 19.30 – 21.00 uur – extra training voor senioren competitiespelers en recreanten op niveau van competitiespelers – De Hoonbloem – op maximaal 6 banen.

Vanaf dinsdag 17 augustus vind je de namen van senioren competitietraining en de Recreanten- en beginnerstraining op de website. Als je naam daarbij staat dan kun je dus komen trainen. In tegenstelling tot vrij spel hoef je voor de training niet wekelijks te reserveren. Wel moet je vooraf afmelden als je een keer niet kunt:

 • dinsdag/donderdag bij Leo Hoogerbrugge (WhatsApp 06-43 60 33 39), graag uiterlijk 18.00 uur;
 • woensdag bij Bob Muis (WhatsApp 06-51 73 67 13), graag uiterlijk 17.30 uur.

Juniorentrainingen:

De juniorentraining op dinsdagavond start op 17 augustus (18.30 – 19.30 uur). Alle juniorleden zijn automatisch ingedeeld, met uitzondering van de junioren-overgangsleden die deelnemen aan de senioren-najaarsbondscompetitie en zich hebben ingeschreven voor de senioren-competitietraining op dinsdagavond.

Vanaf vrijdag 20 augustus vind je de namen per trainingsgroep op de website. Kun je een keer niet dan moet je vooraf afmelden:

 • dinsdag, uiterlijk 17.30 uur
 • zondag, vanaf 29 augustus, uiterlijk 08.00 uur

bij Chris van Dop (WhatsApp 06 – 31 63 97 97).

 

SPAAR VOOR JE EIGEN CLUB – DE PLUS RIJSWIJK

BC Randstad doet mee met de spaaractie van de “PLUS Jongenotter” (Prinses Irenelaan 330, 2285 GD Rijswijk, de supermarkt in de ministersbuurt). De PLUS vindt het belangrijk om de lokale gemeenschap hier in Rijswijk te ondersteunen.

Steuntje in de rug

Na een jaar vol beperkingen organiseert de PLUS dit najaar een unieke spaaractie waarbij ze € 20.000 ter beschikking stelt om het verenigingsleven in Rijswijk een steuntje in de rug te geven. Van zondag 5 september tot zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Jongenotter euro’s sparen voor hun club of vereniging. En dat bedrag kan flink oplopen!

Ook voor onze club kan deze actie een leuke financiële bijdrage opleveren, zonder dat we er veel aan hoeven doen! Het zou heel fijn zijn als leden (met familie, buren, vrienden) die bij de PLUS Jongenotter boodschappen doen, BC Randstad aan willen wijzen als te sponseren vereniging. Hoe meer mensen BC Randstad activeren, des te hoger het sponsorbedrag dat BC Randstad van de PLUS Jongenotter ontvangt.

We willen de bijdrage vooral gebruiken voor een spetterend 50-jarig bestaan (1970 – 2020) dat we waarschijnlijk medio 2022 alsnog gaan vieren.

Hoe werkt de actie?

 • Looptijd spaaractie: zondag 5 september t/m zaterdag 13 november (week 36 t/m 45). De klant ontvangt bij elke € 10,- aan boodschappen en wekelijkse actieproducten een voucher met unieke code.
 • De klant van de PLUS wijst actiecode(s) toe aan de club of vereniging van zijn keuze, op een speciale website.
 • Na de actieperiode wordt het totale sponsorbedrag verdeeld over alle deelnemende clubs en verenigingen.

Winkel je bij de PLUS Jongenotter? Dan hoef je dus alleen de actiecode(s) op de website van de PLUS toe te wijzen aan BC Randstad. Het webadres zal de PLUS nog bekend maken (en dan zullen wij die natuurlijk ook aan jullie doorgeven!).

Alvast bedankt voor jullie hulp.

 

EHBO

We spelen nu een paar maanden in De Altis. Naast trainen en vrij spel hopen we dit seizoen ook weer evenementen te kunnen organiseren. De Altis is een groot complex waarin veel mensen tegelijk kunnen badmintonnen. Wij zouden het fijn vinden om te weten welke BC Randstad-leden een EHBO-diploma hebben, of dezelfde kennis maar bijvoorbeeld een verlopen EHBO-diploma. Natuurlijk behandelen we die informatie vertrouwelijk (alleen bekend binnen het bestuur). Dat biedt ons de mogelijkheid om zo nodig leden met EHBO-kennis te vragen om aanwezig te zijn bij bijvoorbeeld evenementen die we organiseren, Natuurlijk vragen we dat altijd vooraf en kun je op de vraag altijd nee zeggen!

Heb je de EHBO-kennis en vind je het niet erg om zo nu en dan benaderd te worden met de vraag om te helpen, dan verzoeken we om dat door te geven aan Gonny v/d Roest via secretariaat@bcrandstad.nl.

Alvast bedankt!

 

PARKEERVERGUNNING WIJK VAN ZWEEDENZAAL OPGEZEGD

In 2020/2021 hadden we als BC Randstad een parkeervergunning, zodat leden konden parkeren bij de Van Zweedenzaal. Voor de zekerheid willen we melden dat de vergunning is opgezegd, en je dus niet meer (gratis) kunt parkeren in de wijk bij de Van Zweedenzaal.

 

VRAGEN?

Voor vragen kun je (ook tijdens de zomerstop) terecht bij:

 

Vriendelijke groeten,

Bestuur BC Randstad

 

 

 

BIJLAGE: SAMENVATTING HANDLEIDING CORONAREGELS BC RANDSTAD

De Altis – voor iedereen

 • 1,5 meter als we niet sporten/buiten de baan (mondkapje niet verplicht);
 • Maximaal zes personen per kleedkamer (B1 t/m B3 voor de mannen en B4 t/m B6 voor de vrouwen);
 • Speel je niet maar wil je een kijkje nemen? Dat kan:
 • Op de tribune in de zaal (mits je 1,5 meter houdt en je op de aangewezen plaats blijft);
 • In de kantine (1,5 meter, zie hierna).

Senioren – vrij spel blokken

 • Reserveren voor vrij spel verandert niet (wekelijks vanaf 07.00 uur de vrijdag ervoor), dinsdag via Chris van Dop (WhatsApp 06 – 31 63 97 97) en woensdag via Marcel van Velzen (WhatsApp 06 – 31 79 14 84): zie ook het overzicht hieronder;
 • Onderling wisselen van tegenstanders en speelpartners mag (maar i.v.m. 1,5 meter afstand houden buiten de baan, maken we nog geen gebruik van het speelbord);
 • Er zijn twee vrij speelblokken op beide speelavonden, met op dinsdag de wissel om 21.00 uur en op woensdag de wissel om 20.30 uur (zie overzicht onder Toezichthouders).

Senioren – training

 • Voor de training geldt er een vaste vooraf geregistreerde groep: meld je uiterlijk 8 augustus aan bij Leo;
 • Per week vooraf afmelden als je niet kun komen, dinsdag/donderdag bij Leo Hoogerbrugge (WhatsApp 06-43 60 33 39), en woensdag bij Bob Muis (WhatsApp 06-51 73 67 13);
 • Train je op woensdag van 19.00-20.00 uur, dan kun vanaf 20.00 – 20.30 uur op de trainingsbanen partijtjes blijven spelen zonder je daarvoor aan te melden.

Junioren – training

Alle juniorleden zitten in een trainingsgroep. Aanmelden is dus niet nodig. Kun je een keer niet dan is het voor de dinsdag (uiterlijk 17.30 uur) en zondag (uiterlijk 08.00 uur) nodig dat je tijdig een afmelden stuurt als je niet kunt komen: bij Chris van Dop (WhatsApp 06 – 31 63 97 97).

Toezichthouders

De speeldagen met de ‘standaard’ toezichthouders t/m minimaal eind augustus zijn:

Speeldagen Toezichthouder
(bij deze persoon reserveren voor vrij spel di / wo)
Vervanger bij afwezigheid
Dinsdagavond – De Altis

senioren/overgangsleden

19.30 – 21.00u (vrij spel en v/a 17/8 ook training) en
21.00 – 22.00u (vrij spel)
junioren (2e training, v/a 17/8)
18.30 – 19.30u (2e training)

Chris van Dop,
06 – 31 63 97 97
Marcel van Velzen of
René Buijs

(17/8 en 24/8 Chris afwezig, wel reserveren vrij spel via Chris)

Woensdagavond – De Altis

senioren/overgangsleden

19.30 – 20.30u (vrij spel en v/a 18/8 ook training) en
20.30 – 22.00u (vrij spel)

Marcel van Velzen,
06 – 31 79 14 84

 

Chris van Dop of René Buijs
Zondagochtend – De Altis

junioren/overgangsleden
09.00 – 11.30u (v/a 29/8 training en partijen)

Paulien Hoogerbrugge en/of Chris van Dop Rémon Verbeek

Als er een van deze tabel afwijkende toezichthouder is, dan melden we dat vooraf. De toezichthouder is ook een vrijwilliger, dus maak het ze makkelijk en houd je alsjeblieft gewoon aan de handleiding…..