7 september-update corona virus

Martin Dierikx Nieuws

Beste leden,

Alle speel- en trainingsmomenten van het seizoen 2021/2022 zijn inmiddels weer begonnen, en 15 september is weer de eerste competitiewedstrijd. De coronamaatregelen zijn nog maar heel beperkt, waarbij we vanaf komende week de reservering voor vrij spel senioren verder versoepelen (nog wel nodig om te reserveren, zie het vierde onderwerp van deze nieuwsflits)! Mooie ontwikkelingen.

September is een belangrijke maand voor het werven van nieuwe leden. Daarbij hebben we ook jullie hulp nodig: lees alsjeblieft het tweede en derde onderwerp en help onze club!

In deze 37e nieuwsflits (in coronatijd) vind je informatie over de volgende onderwerpen:

 • Seizoen 2021/2022 “echt” gestart
 • Probeerbadminton – help ons!
 • Werving – open dagen
 • Handleiding coronaregels BC Randstad
 • Spaar voor je eigen club – De Plus Rijswijk

 

SEIZOEN 2021/2022 “ECHT” GESTART

De afgelopen week is het seizoen weer echt gestart: alle trainingen van junioren en senioren zijn begonnen. Donderdag 2 september begon de Extra training senioren, voor het eerst op de locatie De Hoornbloem in Den Hoorn:

Informatie over de trainingen kun je vinden op de website (menu Senioren of menu Junioren) of in de vorige nieuwsflits (Nieuwsflitsen BCR).

Vragen over trainingen?

 • Senioren, via de TC, Leo Hoogerbrugge (WhatsApp 06-43 60 33 39)
 • Junioren, via de JC, Chris van Dop (WhatsApp 06 – 31 63 97 97).

Competitieteams volgen?

Kijk onder senioren – najaarscompetitie – najaarscompetitie teamindeling

Bij een seizoenstart hoort ook informatie over het seizoen. De uitgebreide Seizoensinformatie kun je vinden op de Home page.

 

PROBEERBADMINTON: HELP ONS!

Willen jullie ons helpen in onze zoektocht naar nieuwe leden?

Het enige wat jullie hiervoor hoeven te doen, is het liken van posts van ProbeerBadminton op Instagram en Facebook. Hoe makkelijk is dat?

We doen namelijk mee met deze landelijke actie van Badminton Nederland, waarbij reclame voor de badmintonsport gemaakt wordt. Geïnteresseerden worden via de website “ProbeerBadminton.nu” naar de dichtstbijzijnde deelnemende vereniging doorverwezen, waar ze vanaf begin oktober een kennismakingscursus kunnen volgen.

Help ons alsjeblieft met het promoten van onze sport en onze club!

Volg BC Randstad en Badminton Nederland op Facebook of Instagram en dan zal je geregeld nieuwe berichten over ProbeerBadminton tegenkomen. Hierin kun je vrienden taggen, je kunt het bericht liken of je kunt het bericht natuurlijk delen. Hierdoor zullen veel mensen iets meekrijgen van deze actie, en kunnen we hopelijk veel nieuwe leden verwelkomen.

Alvast bedankt en vergeet niet dat elk steentje bijdraagt!

 

WERVING – OPEN DAGEN

Probeerbadminton is niet de enige wervingsactie die nu loopt.

In Rijswijk is van 6 t/m 12 september het Strandwalfestival. Normaal is dat in Oud-Rijswijk, maar dit jaar zijn er (vanwege de coronasituatie) “Try Outs” op locaties. BC Randstad doet ook mee! Via de website Strandwalfestival kunnen belangstellenden zich opgeven om op woensdag 8 of zondag 12 september 2021 langs te komen in De Altis om een shuttle mee te slaan.

Daarnaast hebben we een flyer verspreid (digitaal en op locaties) met Open dagen op zondag 12, dinsdag 14 en woensdag 15 september. Dat is vlak voor de Nationale Sportweek en sluit nog aan op de werving voor Probeerbadminton en Strandwalfestival.

Hopelijk zien jullie op 8, 12, 14 en 15 september dus gasten in de zaal! Help ons mee om de gasten een warm welkom te geven.

Ten slotte nodigen we alle leden uit om op zondag 12 september van 11.30 uur tot 15.00 uur vrij te spelen op zes banen in De Altis. Dan is het Open dag, dus neem gerust gastspelers mee (maar dat hoeft niet). Hopelijk is een deel van de banen bezet door gasten. Maar er is genoeg ruimte om te spelen. En iedereen krijgt een gratis consumptie (drankje) in onze eigen kantine (gasten en leden).

 

HANDLEIDING CORONAREGELS BC RANDSTAD

We zijn het seizoen gestart met een nog beperkte coronahandleiding BC Randstad. De handleiding kun je vinden op de homepage van www.bcrandstad.nl.

Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 13 augustus en de laatste berichten is de verwachting dat onze coronahandleiding hetzelfde blijft t/m minimaal donderdag 23 september 2021. Maar vanaf dinsdag 7 en woensdag 8 september zijn de reserveertijden makkelijker!

Reserveren vrij spel senioren

Vooraf reserveren voor vrij spel via WhatsApp op dinsdag- en woensdagavond is nog steeds nodig. Als je in een senioren-trainingsgroep zit en niet vrij speelt dan hoef je niet te reserveren (maar wel vooraf afmelden als een keer niet komt trainen). Als je traint en daarna nog vrij wilt spelen, moet je wel reserveren voor vrij spel, op dinsdag en woensdag. Doe dat alsjeblieft ook!

Vanaf 7 september is het op dinsdag ook mogelijk om voor vrij spel te reserveren van 17.00 – 18.30 uur! Tip: spreek dan met minimaal 1 ander lid af. Je kunt ook een gastspeler meenemen die op dinsdagmiddag een keer wil kijken (meldt dat ook even in je reserveringsbericht).

Tijdens het vrij spelen kon en kun je onderling wisselen van tegenstanders en speelpartner. Vanwege de 1,5 meter afstand buiten de badmintonbaan maken we nog geen gebruik maken van het speelbord (bovendien is er op dit moment meer baanruimte dan het aantal ‘vrij spelers’).

Voor een aantal leden is 1 of 1,5 uur achter elkaar spelen te lang. Geen probleem! Je kunt ook een deel van de tijd spelen of tussendoor even pauzeren.

Reserveren dinsdag (v/a 7 september)

 • Het eerste tijdsblok is nog steeds van 19.30 – 21.00 uur (wanneer er 7 banen zijn bestemd voor de training en maar 2 banen voor vrij spel).
  Als je reserveert voor dit blok dan hoef je niet 1,5 uur achter elkaar te spelen.
  Wil je korter spelen in dit tijdsblok? Geef dat gewoon even aan bij je reservering (bv. eerste 3 kwartier, of eerste half uur, of laatste halfuur etc.)!
 • Het tweede tijdsblok blijft van 21.00 – 22.00 uur (op 9 banen).
 • Het (nieuwe) derde tijdsblok is het ‘senioren middag’ blok van 17.00 – 18.30 uur, t/m eind september op maximaal 5 banen. Ook hier kun je een deel van de 1,5 uur spelen. Geef het even aan bij je reservering.
  Vanaf oktober is spelen op dit tijdstip ook mogelijk, maar dan starten ook de twee wervingscampagnes via Probeerbadminton (zie hierna) in dit tijdsblok en zijn er minder banen beschikbaar.

Geef bij je reserveringsbericht via WhatsApp aan Chris duidelijk aan voor welk tijdsblok je wilt reserveren (en een aanvullende opmerking als je korter wilt spelen).

Reserveren woensdag (v/a 8 september)

Op woensdag zijn de hele avond minimaal 5 banen voor vrij spel beschikbaar terwijl er tot nu toe meestal maar vier gebruikt worden tussen 19.30 – 22.00 uur. Daarom zijn de tijdsblokken op deze avond afgeschaft!

Als je reserveert op woensdag dan kun je dus komen van 19.30 – 22.00 uur. Maar je kunt natuurlijk ook korter spelen (later komen, eerder weggaan, even rusten).

Stuur een reserveringsbericht via WhatsApp aan Marcel (een tijdsblok vermelden is niet nodig).

Toezichthouders

De speeldagen met de ‘standaard’ toezichthouders t/m minimaal 16 september zijn:

Speeldagen Toezichthouder
(bij deze persoon reserveren voor vrij spel di / wo)
Vervanger bij afwezigheid
Dinsdagavond – De Altis

senioren/overgangsleden

17.00 – 18.30u (namiddag vrij spel, tijdsblok 3)
19.30 – 21.00u (vrij spel tijdsblok 2 en training) en
21.00 – 22.00u (vrij spel tijdsblok 3)
junioren
18.30 – 19.30u (2e training)

Chris van Dop,
06 – 31 63 97 97
(ook voor reserveren
vrij spel)
Marcel van Velzen of
René Buijs
Woensdagavond – De Altis

senioren/overgangsleden

19.30 – 22.00u (vrij spel op minimaal 5 banen)
19.00 – 20.00u (training op maximaal 4 banen)

Marcel van Velzen,
06 – 31 79 14 84
(ook voor reserveren
vrij spel)
Chris van Dop of René Buijs
Zondagochtend – De Altis

junioren/overgangsleden
09.00 – 11.30u (training en partijen)

Paulien Hoogerbrugge en/of Chris van Dop
(06 – 31 63 97 97)
Rémon Verbeek
Donderdagavond – De Hoornbloem
senioren/overgangsleden19.30 – 21.00u (extra training)
Leo Hoogerbrugge Gerard v/d Haven

Als er een van deze tabel afwijkende toezichthouder is, dan melden we dat vooraf. De toezichthouder is ook een vrijwilliger, dus maak het ze makkelijk en houd je alsjeblieft gewoon aan de handleiding…..

 

SPAAR VOOR JE EIGEN CLUB – DE PLUS RIJSWIJK

BC Randstad doet mee met de spaaractie van de “PLUS Jongenotter” (Prinses Irenelaan 330, 2285 GD Rijswijk, de supermarkt in de ministersbuurt). De PLUS vindt het belangrijk om de lokale gemeenschap hier in Rijswijk te ondersteunen.

Steuntje in de rug

Na een jaar vol beperkingen organiseert de PLUS dit najaar een unieke spaaractie waarbij ze € 20.000 ter beschikking stelt om het verenigingsleven in Rijswijk een steuntje in de rug te geven. Van zondag 5 september tot zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Jongenotter euro’s sparen voor hun club of vereniging. En dat bedrag kan flink oplopen!

Ook voor onze club kan deze actie een leuke financiële bijdrage opleveren, zonder dat we er veel aan hoeven doen! Het zou heel fijn zijn als leden (met familie, buren, vrienden) die bij de PLUS Jongenotter boodschappen doen, BC Randstad aan willen wijzen als te sponseren vereniging. Hoe meer mensen BC Randstad activeren, des te hoger het sponsorbedrag dat BC Randstad van de PLUS Jongenotter ontvangt.

We willen de bijdrage vooral gebruiken voor een spetterend 50-jarig bestaan (1970 – 2020) dat we hopelijk medio 2022 alsnog kunnen gaan vieren.

Hoe werkt de actie?

 • Looptijd spaaractie: zondag 5 september t/m zaterdag 13 november (week 36 t/m 45). De klant ontvangt bij elke € 10,- aan boodschappen en wekelijkse actieproducten een voucher met unieke code.
 • De klant van de PLUS wijst actiecode(s) toe aan de club of vereniging van zijn keuze, op een speciale website.
 • Na de actieperiode wordt het totale sponsorbedrag verdeeld over alle deelnemende clubs en verenigingen.

Winkel je bij de PLUS Jongenotter? Dan hoef je dus alleen de actiecode(s) op de website van de PLUS toe te wijzen aan BC Randstad. Het webadres zal de PLUS bekend maken (Onze winkel | PLUS ) en geven we aan jullie door zodra die bekend is.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

 

VRAGEN?

Voor vragen kun je (ook tijdens de zomerstop) terecht bij:

 

Met vriendelijke groeten,

Bestuur BC Randstad