Begin van het nieuwe jaar

Martin DierikxNieuws

2023 is alweer twee weken oud, dus het is tijd om terug te blikken op de evenementen die plaats vonden rond de feestdagen. Allereerst was er op zondag 18 december het kerst- en familietoernooi. Met ruim 85 deelnemers was het een drukke maar zeer gezellige ochtend. De deelnemers bestonden onder andere uit minileden met hun ouders, juniorleden met hun broertje of zusje en natuurlijk ook seniorleden met hun kinderen etc. Kortom een hele diverse groep wat voor veel leuke wedstrijdjes zorgde. Iedereen was ingedeeld in één van de negen poules waarna er in elke poule 1 winnaar kwam die een leuk prijsje mocht uitzoeken. Hier nog even de prijs winnaars op een rijtje:

  • Poule 1: Vincent en zijn vader
  • Poule 2: Danny en zijn vader
  • Poule 3: Wolf en zijn moeder
  • Poule 4: Eline en haar vader
  • Poule 5: Jasmijn en haar oom
  • Poule 6: Julian en zijn vader
  • Poule 7: Jari en zijn broertje
  • Poule 8: Luca en zijn moeder
  • Poule 9: Sanidhya en zijn vader
Image

Na afloop was er nog de kerstlunch waarvoor alle deelnemers iets mee hadden genomen. Hierdoor was een een lekker buffet met worstenbroodjes, krentenbollen, wrapjes, croissants en nog veel meer. Tevens was er op deze ochtend nog een officieel bedankje voor William Tan. William was een trainer bij de jeugd wiens laatste jaar precies in corona tijden eindigde waardoor hij nooit een echt bedankje heeft gehad. Vandaar dat hij deze ochtend nog in het zonnetje is gezet. Tot slot werden de teams voor de opstap competitie bekend gemaakt. De indeling van de teams en wanneer ze moeten spelen staan op de junioren teamindelings pagina.

Doordat kerst en oudjaar precies in het weekend vielen waren er minder speelmogelijkheden voor de junioren in de vakantie, maar op zondag 8 januari is dat weer rechtgezet. Ten eerste was er een gezamenlijke toost op het nieuwe jaar met natuurlijk kinderchampagne en een kort woordje van de voorzitter. Daarnaast was er na de training de officiële start van het ladder seizoen. Tijdens het ladder seizoen kunnen jeugdleden die lager op de ladder staan, anderen uitdagen die hoger op de ladder staan. Als de uitdager wint, klimt diegene omhoog op de ladder en degene die aan het eind van het seizoen bovenaan eindigt is de ladderkampioen. Ook zijn er punten te verdienen door wedstrijdjes te spelen, of er nou gewonnen of verloren wordt, en degene die aan het eind de meeste punten heeft wint ook een leuk prijsje. Meteen gingen die ochtend veel junioren van start met het singelen en zijn er al aardig wat kinderen de ladder op en af gegaan, dat belooft dus nog wat voor de rest van het seizoen.

De senioren konden natuurlijk niet achter blijven, dus voor hen was er woensdag 11 januari het nieuwjaarstoernooi. Een paar uurtjes lang werden er leuke wedstrijdjes gespeeld met steeds veranderende koppels. De organisatie, Marissa en Fabian, zorgde voor een goede indeling en hielden de scores bij want aan het einde kregen de twee met de meeste punten een prijsje. Dit keer waren dat Peter en Federico! Aansluitend was er een proost moment met ook hier een praatje van de voorzitter. Tevens waren er wat hapjes klaar gezet om nog even gezellig met iedereen na te borrelen. Al met al, een zeer geslaagde opening van het nieuwe jaar!
Image