BHV en EHBO in De Altis

Martin DierikxNieuws

Beste leden,

We spelen alweer bijna twee jaar in De Altis. Op het gebied van veiligheid en gezondheid heeft de Gemeente Rijswijk aangegeven dat er bij gebruik van de hal in principe tot 22.00 uur een BHV-er (Bedrijf Hulp Verlener) ter plaatse aanwezig moet zijn. BHV-ers hebben een geldig BHV-bewijs nodig en de Gemeente Rijswijk gaat hier training in geven. De verenigingen die in De Altis spelen moeten meehelpen bij het verzorgen van de BHV-bezetting, mede omdat er in de avond en op zondag geen beheer vanuit de Gemeente Rijswijk aanwezig is.

Om dit te kunnen regelen hebben we jullie hulp nodig! Natuurlijk hopen we dat er nooit wat gebeurt waarvoor de inzet van BHV nodig is. Het kost naar verwachting dan ook niet veel tijd. Het enige is dat als je helpt en je staat op het rooster als BHV-er, dat je er dan wel tot 22.00 uur bent of dat je een vervanger regelt. En er zal jaarlijks wel een oefening zijn.

Voor het geval er een medisch noodgeval is, hebben we als BC Randstad een kort protocol opgesteld (binnenkort zichtbaar op de website en in de hal aan het bord). Hierdoor kan iedereen in de zaal bij een ongeval de juiste stappen nemen. Daarbij is het fijn om gebruik te kunnen maken van mensen met EHBO-ervaring die in de zaal zijn. Daarom willen we graag weten wie bij ongevallen wil assisteren met EHBO (indien aanwezig in de zaal).

Op dinsdag 18 en woensdag 19 april zullen we in de hal inventariseren wie kan en wil helpen met BHV en/of EHBO.

We rekenen op jullie hulp!

Het BC Randstad bestuur.