Evenementen en extra speelmogelijkheden

Martin Dierikx Nieuws

Beste leden,

Het paasweekend van 2022 zit er alweer op. Het eerste kwartaal begon nog in lockdown, maar in februari waren de Clubkampioenschappen senioren en het kwartaal eindigde met speel- en trainingsdagen zonder maatregelen, een uitgespeelde senioren najaarscompetitie 2021-2022 en zelfs de uitgestelde voorjaarscompetities (voor senioren en de opstap voor junioren) zijn in maart gestart. Een mooie ontwikkeling, waar we heel blij mee zijn.

We gaan uit van een fantastische laatste maanden van het seizoen 2021-2022 waarin de voorjaarscompetities doorlopen tot 19 juni, we weer een aantal evenementen organiseren en we ook het ‘zomerbadminton’ voorbereiden.

BC Randstad maakt nu een klein jaar gebruik van onze nieuwe locatie De Altis. Ik heb nog niet alle leden in De Altis zien spelen. Geen maatregelen meer, mooie zaal, veel speelruimte, leuke kantine: kom (weer) spelen!

Ik hoop jullie allemaal snel weer te zien in De Altis.

Peter Oosterwijk, voorzitter

Evenementen april t/m juli 2022

De volgende evenementen zijn gepland tot en met 3 juli gepland in De Altis:

Datum Evenement Voor wie
Zondag 8 mei 10:00-13:00 Familietoernooi Junioren en Senioren
Zaterdag 14 mei (hele dag) Open toernooi BC Randstad Senioren (ook leden van andere clubs)
Zondag 12 juni 09:30-11:30 Bamito Fundag Mini's (ook leden van andere clubs)
Zondag 19 juni 14:00-18:00 Spellenmiddag Senioren en Overgangsleden
Woensdag 22 juni Satéavond Senioren en Overgangsleden
Zondag 26 juni 09:00-15:00 Clubkampioenschappen Junioren Junioren en Overgangsleden
Zondag 3 juli (hele dag) Eindeseizoensevenement Junioren en Overgangsleden

Badminton op feestdagen

In de (school)vakanties is er gewoon badminton op de normale speeltijden op zondag, dinsdag en woensdag voor senioren en junioren. In De Altis kunnen we op feestdagen de zaal in (alleen zonder beheerder van de gemeente). Op eerste Paasdag hebben we niet gespeeld vanwege een lustrumviering van Loko. Via de website, in een nieuwsflits en/of de maandelijkse nieuwsbrief (of junioren via WhatsApp-groep) geven we het aan als er op een feestdag (toch) niet gespeeld wordt:

  • Woensdag 27 april, Koningsdag -> Wel vrij spel en training (recreanten en beginners)
  • Zondag 5 juni, Eerste Pinksterdag -> Geen badminton

JUNIOREN – Korte zomerstop

Na het eindeseizoensevenement van 3 juli is er drie weken geen badminton voor junioren (inclusief mini’s en overgangsleden) in verband met een korte zomerstop:

  • Op zondag 10, 17 en 24 juli
  • Op dinsdagavond 5, 12, 19 en 26 juli

De start van het nieuwe seizoen op zondag is op 31 juli. Over het nieuwe seizoen 2022-2023 ontvang je in juni informatie van de JC.

SENIOREN – Extra speelmogelijkheid op zondagen

De voorjaarscompetities eindigen dit seizoen pas op 19 juni, vanwege de verschoven speelweken na de lockdown. Toch is er van 24 april t/m 29 mei de mogelijkheid voor senioren en overgangsleden om op zondag vrij te spelen: van 11.30 uur t/m 14.30 uur zijn er minimaal twee banen beschikbaar (in de meeste weken drie banen).

SENIOREN – Doorstart trainingen vanaf maart

Zoals je waarschijnlijk hebt gelezen of gezien wordt er ook vanaf maart op dinsdagavond en woensdagavond getraind.

De competitietraining senioren op dinsdag door André is afgelopen, na een verlenging met het aantal weken dat er lockdown was. Vanaf begin maart is er een doorstart van de competitietraining senioren op dinsdag voor alle deelnemers die dat willen, van 19:30-21:00. De TC heeft de deelnemers hierover ingelicht:

  • Training niet door André, maar afwisselend verzorgd door Bob, Vincent, Martin en Leo
  • Trainen met nylon kost niks extra, aan wie traint met veren shuttles wordt een bijdrage gevraagd
  • Informatie over deze training: via de TC
  • De laatste training is 28 juni 2022

Medio augustus start de competitietraining senioren van het seizoen 2022-2023.

De beginners- en recreantentraining op woensdagavond door Bob loopt door tot eind juni.

SENIOREN – Zomerbadminton

Van onze nieuwe hal De Altis kunnen we ook in de zomervakantie gebruik maken, behalve van maandag 11 tot en met vrijdag 15 juli, wanneer er onderhoud plaats vindt.

Vanaf dinsdag 5 juli tot en met zondag 14 augustus is er op de dinsdag (m.u.v. 12/7), woensdag (m.u.v. 13/7) en zondag voor senioren (en overgangsleden) de mogelijkheid om te spelen. Daarnaast zijn gastspelers welkom! Gastspelers kunnen een kaartje kopen voor een speelavond/-dag (2,50 euro) of een strippenkaart zomer’22 met 5 (11,25 euro) of 10 kaartjes (22,50 euro). Meer informatie over de tijden volgt!

Inning contributie 1 juli

Normaal vindt de inning van de contributie van ‘de jaarbetalers’, het tweede halfjaar en het derde kwartaal plaats op of vlak na 1 juli. Dit seizoen is dat op of vlak na 1 augustus 2022.

Verenshuttles via BC Randstad

Wil je op de speelavond met veren shuttles spelen? Dat kan, maar daar moet je zelf voor zorgen en ze zijn voor eigen rekening (behalve bij de training). Een koker veren shuttles kan je extern kopen, maar ook via de club:

  • Competitieshuttles RSL (Classic) voor 24 euro per koker
  • Trainingsshuttles RSL (Tourney 4) voor 18 euro per koker

Dat kan door een e-mail te sturen naar penningmeester@bcrandstad.nl of een WhatsApp bericht te sturen naar 06-53272288 (René Buijs) en het bedrag over te maken naar de NL76INGB0003628489 o.v.v. je naam en koker Classic of koker Tourney. Op de eerste speeldag na ontvangst van het bedrag ontvang je in de zaal de koker(s) via René of één van de aanspreekpunten (Marcel, Chris).

Vragen?