Weer competitie, publiek en een open kantine!

Martin Dierikx Nieuws

Beste leden,

Afgelopen week zijn de mogelijkheden voor binnen sporten verder verruimd. Vanaf afgelopen woensdag kan er weer competitie gespeeld worden en was onze kantine weer open. Ook is er weer beperkt publiek in de zaal toegestaan.

In De Altis gelden dezelfde maatregelen als vanaf 16 januari, waarbij de Gemeente Rijswijk de verenigingen heeft gevraagd om deze goed toe te passen en te handhaven. Als bestuur zijn we blij met de verruimingen en dat BN de najaarscompetities (senioren en junioren) met toegevoegde speelweken in maart wil uitspelen.

Graag wil ik aandacht vragen voor onze Clubkampioenschappen senioren, waar ook de overgangsleden aan mee mogen doen, op zondag 27 februari in De Altis. Het is voor recreanten en competitiespelers! Het evenement kan doorgaan met de huidige regelgeving en er zijn die zondag geen competitiewedstrijden. Kijk naar de informatie op de homepage bcrandstad.nl en schrijf je zondag 30 januari nog in via het digitale inschrijfformulier. Heel leuk dat we weer eens een evenement met jullie kunnen organiseren. Voor het familietoernooi (van 9 januari) zoekt de JC een nieuwe geschikte datum, zodra het competitieschema van de opstapcompetitie afgerond is.

Ten slotte kijk ik uit naar de eerste nieuwe Nieuwsbrief van BC Randstad die onze nieuwe frisse PR-commissie 1 februari gaat verspreiden.

Hopelijk tot ziens in De Altis.

Peter Oosterwijk, voorzitter

Weer competitie, publiek en kantine in De Altis – met coronamaatregelen

Vanaf woensdag 26 januari is de kantine in De Altis weer open op al onze speeldagen. Doordeweeks sluit de kantine om 22:00. In de kantine gelden dezelfde coronamaatregelen als in de rest van De Altis.

Ouders van juniorleden en andere gasten mogen weer De Altis, en ook op de tribune in hal B. Voor gasten geldt in hal B wel dat ze op één van de aangegeven plekken op de tribune moeten zitten. Alleen als je op zo’n plek zit dan mag het mondkapje af.

De per 26 januari geldende coronamaatregelen zijn (samengevat):

 • CTB verplicht voor 18 jaar en ouder, er is dus controle op QR-code (G3, op dezelfde wijze als voor de lock down);
 • CTB-controle door vrijwilligers van BC Randstad is in principe in de kantine (in- en uitgang naar hal B via de kantine). Het kan zijn dat er bij de hoofdingang een CTB-check is door de beheerder of andere vereniging. Houd je QR-code paraat tot je in hal B bent;
 • Vanaf 22:00 is de in- en uitgang van het trappenhuis direct naar de zaal. In bepaalde situaties kan dat ook voor 22:00 zo zijn, met de CTB bij baan 1 (bv. overgang naar basketbalvereniging Loko);
 • Buiten de baan dragen van mondkapje (senioren en junioren, met uitzondering van de mini’s), ook in de kantine en op de tribune, behalve als je op een vaste plaats zit;
 • Buiten de baan 1,5 meter afstand houden (ook in de kantine);
 • De toiletten, kleedkamers en douches zijn open. Daarbij geldt ook: 1,5 meter afstand, dus maximaal 6 personen per kleedkamer;
 • Publiek is toegestaan, in de kantine en op de tribune (aangewezen plek) in hal B;
 • Kantine sluit om 22:00.

Volg alsjeblieft de aanwijzingen van de bekende toezichthouders in De Altis op. Zie verder de aangepaste Handleiding coronaregels op de homepage (vanaf zaterdagavond 29 januari).

SENIOREN – Foto’s pas voor speelbord

Het afgelopen jaar hebben we nieuwe leden gekregen die na hun proefperiode van drie maanden lid zijn gebleven. Een goed moment om speelpasjes met foto’s te maken! Op de onderstaande dagen is de camera voor het nemen van foto’s in De Altis aanwezig:

 • Dinsdag 1 en 8 februari
 • Woensdag 2 en 9 februari.

Daarna zullen de speelpasjes met foto’s gemaakt worden.

Heb je nog geen speelpasje met foto? Of wil je een speelpasje met een nieuwe foto?

Probeer dan op één van deze dagen aanwezig te zijn!

SENIOREN - Badminton vanaf zondag 30 januari 2022

Voor de senioren gelden op dinsdag en woensdag in De Altis, en op donderdag in De Hoornbloem, de ‘normale’ speel- en trainingstijden, die je kunt vinden op: Locaties en Speeltijden. Op de zondagen zijn er weer competitiewedstrijden.

Ter compensatie voor trainingsweken die zijn uitgevallen tijdens de lockdown, gaan de trainingen langer door dan tot nu toe is aangegeven. De exacte nieuwe data van de laatste trainingsdagen op dinsdag en woensdag horen jullie later.

De extra training op donderdag in De Hoornbloem is inmiddels verlengd van 3 februari t/m 3 maart 2022.

SENIOREN – Competitie

Badminton Nederland heeft besloten dat de senioren-najaarsbondscompetitie uitgespeeld wordt. Vanaf het weekend met zondag 13 februari zijn de laatste reguliere (deels herplande) speelweken. In de weken daarvoor is er gelegenheid om wedstrijden uit december in te halen. Alle teams hebben afgelopen week van de TC via de competitieleider al het voorlopige herziene speelschema gekregen.

JUNIOREN - Badminton vanaf zondag 30 januari 2022

Voor de junioren gelden op zondag en dinsdag de ‘normale’ speel- en trainingstijden in De Altis, die je kunt vinden op: Locaties en Speeltijden.

Kun je niet? Stuur dan vooraf een bericht naar Chris (06-31639797).

Ouders zijn welkom in De Altis, zie het bericht in deze NF over de geldende coronaregels, en kunnen op zondag en dinsdag ook in de kantine wachten. De Juniorencommissie (JC) vangt de junioren en mini’s weer op in hal B (niet meer buiten) en is daar ook beschikbaar voor vragen van ouders.

JUNIOREN – Competitie – jeugdcompetitie (oktober-april)

De tweede fase van de jeugdcompetitie start in het weekend van zondag 13 februari. Zoals al bekend worden niet gespeelde wedstrijden uit de eerste fase (november/december 2021) niet ingehaald. Team 1 en team 2 zijn in de eerste fase bij de beste helft van de poule geëindigd en spelen in de tweede fase dus met andere sterke teams van de leeftijdsklasse in een nieuwe poule om het kampioenschap van de poule. Paulien deelt het competitieschema (data, tijden, tegenstanders, vervoer etc.) zondag 30 januari uit. Succes allemaal!

JUNIOREN – Competitie – opstapcompetitie (maart-juni)

Ook de opstapcompetitie gaat gelukkig door. De eerste van tien speelweken is in het weekend van 12 en 13 maart. BC Randstad gaat met twee teams meedoen aan de Opstapcompetitie. Op zondag 6 februari maakt de JC de opstapteamindeling bekend en kunnen de opstapspelers en ouders vragen stellen over het competitieschema:

 • 09:30 (na warming up) bekend maken opstapteamindeling en uitleg;
 • 09:45 uur training (spelers) + gelegenheid tot vragen van ouders.

De JC nodigt de ouders van de opstapspelers (Alexander, Chelsea, Dagmar, Jasmijn, Katya, Mark, Michael, Noah, Rohat, Thijmen, Zoyaan) uit om van 09:00 tot circa 10:00 aanwezig te zijn in De Altis.

JUNIOREN – Training dubbels – alle teams – zondag 6 februari

De JC gaat op zondag 6 februari met alle junioren (geen mini’s) van alle teams tegelijk trainen op de dubbeltactiek, o.l.v. George. De coaches van alle juniorenteams zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn. Na de warming up is de hele speeltijd tot 11:30 gericht op dubbeltraining (alle leden in één grote groep).

Probeer die dag allemaal te komen!


Vragen?