Lidmaatschap

BC Randstad heeft als thuislocatie sportcomplex De Altis op dinsdag vanaf 17:00, op woensdag vanaf 19:00 en op zondag van 09:00 - 15:00. Het doel is om deze basisspeelruimte zo goed mogelijk te benutten. Afhankelijk van het aantal leden en het gewenste/benodigde speelaanbod, is er de mogelijkheid om te proberen om op andere dagen op andere locaties (in of rondom Rijswijk) te huren. De totaal beschikbare zaalruimte in een seizoen zorgt ook voor een begrenzing van het aantal leden dat bij BC Randstad kan spelen.
Lid worden

Lijkt badminton je leuk, kom dan eens langs op één van onze speellocaties om de “sfeer” te proeven en informatie te krijgen. Als je je sportschoenen en sportkleding meeneemt kan je ook direct en vrijblijvend meespelen. Wij hebben wel een leenracket voor je.

Hoe gaat het daarna verder?
Omdat het voor veel mensen lastig te bepalen is om daarna al direct lid te worden hebben wij een aantal mogelijkheden om te kijken of je het leuk vindt.

 • Eén gratis speeldag
  Na of tijdens je eerste bezoek nodigen wij je graag uit voor een speelavond (senioren) of speelochtend (junioren) op onze speellocatie.
  Lijkt het je leuk? Doe dan direct eens mee met onze beginnerstraining.
 • Proeflidmaatschap
  Ben je nog niet helemaal zeker, kies dan voor een proeflidmaatschap voor slechts:

  • 10,00 (senioren) of € 7,50 (junioren).
   Met het proeflidmaatschap kan je 4 aaneengesloten weken meespelen op alle speelavonden (senioren) of speelochtenden (junioren).
  • € 30,00, waarbij je drie maanden meespeelt op alle speeldagen (senioren of junioren)
  • € 15,00, waarbij je drie maanden meespeelt bij de senioren-dinsdag-namiddag-groep 

Inschrijven
Om lid te worden vul je het inschrijfformulier in dat je ontvangen hebt tijdens je bezoek (of per e-mail hebt gekregen van het secretariaat). Het lidmaatschap wordt aangegaan voor een jaar en wordt daarna stilzwijgend verlengd met een opzegtermijn van drie maanden. Besluit je lid te worden zonder gebruik van het proeflidmaatschap? Dan krijg je het eerste jaar € 15,00 korting op de jaarcontributie.

BC Randstad hanteert Algemene Voorwaarden, deze staan op het inschrijfformulier. De Omgangs- en gedragsregels maken onderdeel uit van de Algemene Voorwaarden. Je kunt de Algemene Voorwaarden en de Omgangs- en Gedragsregels (ook) vinden via de onderstaande links:

Alle senioren krijgen na inschrijving een pasje met naam en foto en alle junioren een pasje met hun naam (geen foto) voor het baanindelingssysteem. De spelerspasjes van de senioren met foto worden een paar keer per jaar aangemaakt, tot dat moment is er een kaartje met naam. Ook wordt ieder nieuw lid aangemeld bij de Badminton Nederland (BN). Je krijgt van BN een bondsnummer waarmee je kan deelnemen aan competities en toernooien die via BN worden georganiseerd.

Ooievaarspas
BC Randstad bied je de mogelijkheid om gebruik te maken van je ooievaarspas. Met deze pas wordt voor senioren 50% van de contributiekosten door de Gemeente Den Haag vergoed en voor junioren (tot 18 jaar) zelfs 100% (mits BC Randstad de eerste sportvereniging is waar de pas wordt gebruikt).
Aan het gebruik van deze pas heeft BC Randstad een aantal voorwaarden gekoppeld om de afhandeling voor zowel de vereniging als het lid zo soepel mogelijk te laten verlopen
:

Contributies en overige bijdragen
De contributies worden jaarlijks door de Algemene Leden Vergadering (ALV) van BC Randstad vastgesteld. De nieuwe contributies zijn geldig per 1 januari opvolgend aan de ALV.

De hoogte van de contributie hangt samen met de termijnen waarin deze wordt betaald (kwartaal, halfjaar of jaar). Op het inschrijfformulier kun je de gewenste betaaltermijn aangeven. De verschuldigde bedragen worden via automatische incasso geïnd.

Bij aanvang van het lidmaatschap betaal je naast de contributie ook een waarborgsom die bij opzegging wordt verrekend.

 • Klik hier voor de hoogte van de waarborgsom.

Naast de contributie zijn er een aantal andere bijdragen, zoals voor competitie (senioren en mini's), extra training, clubkampioenschappen en andere evenementen. Deze bijdragen worden niet door de ALV vastgesteld, maar per evenement. De competitiebijdrage wordt tijdens de ALV wel toegelicht. Hierbij geldt dat voor junioren (en overgangsleden) de deelname aan juniorencompetities is inbegrepen in de contributie. Ieder junior- en overgangslid speelt bij BC Randstad namelijk in principe competitie. Alleen als een juniorenteam met verenshuttles speelt, is nog een kleine competitiebijdrage verschuldigd.

 • Klik hier voor de apart in rekening te brengen competitiebijdragen.

Bij blessures of andere omstandigheden kan het voorkomen dat een lid voor langere tijd niet kan spelen. Indien deze tijd 6 maanden of meer is kan een lid de zogenaamde non playing status aanvragen bij het bestuur. Het bestuur beoordeelt de aanvraag en kan deze status toekennen, wat betekent dat het lid alleen een non playing tarief betaalt en de normale contributie inning wordt gestopt. Het lid is gedurende de non playing status niet speelgerechtigd. Wanneer een lid weer kan spelen meldt hij of zij dit bij het bestuur en wordt de non playing status opgeheven.

Informatie

Nadere informatie is te verkrijgen bij:

Secretariaat
Gonny van der Roest
secretariaat@bcrandstad.nl

Voor de juniorenafdeling kun je ook contact opnemen met:
Algemeen bestuurslid namens de Juniorencommissie:
Chris van Dop
jc@bcrandstad.nl

Als je liever persoonlijk contact hebt, stuur dan eerst een e-mail en vermeld daarin jouw telefoonnummer en vraag of je gebeld kan worden. Dat gebeurt veelal in de avond aangezien BC Randstad gebruik maakt van vrijwilligers die overdag werken.

Financieel
Bankrekeningnummer BC Randstad
ING, NL76INGB0003628489 t.n.v. BC Randstad