Voorjaarscompetitie

De voorjaarscompetitie wordt door Badminton Nederland georganiseerd in de periode van eind februari t/m begin juni. Het betreft (vooral) een heren- en damescompetitie. BC Randstad speelt bij voldoende deelnemers mee met zowel één of meerdere herenteams als één of meerdere damesteams. Het verschil met de najaarscompetitie is dat deze competitie geen degradatie of promotiemogelijkheden heeft en dat de klassenverdeling anders is opgezet (met grotere kans op sterkteverschillen).

Ieder lid van 19 jaar en ouder die tenminste de basistechnieken en spelregels beheerst kan zich bij de Technische Commissie (TC) senioren opgeven om mee te doen. Overeenkomstig je speelsterkte en het aanbod van leden dat zich heeft opgegeven voor de competitie, word je ingedeeld in één van de teams.

Een herenteam bestaat uit tenminste 4 heren, een damesteam uit tenminste 4 dames. De TC probeert teams wat ruimer in te delen zodat spelers voor sommige wedstrijden af kunnen melden zonder dat er direct een vervangende speler gezocht moet worden. Een wedstrijd bestaat uit 8 partijen. In de heren- of damescompetitie zijn dat 4 enkels en 4 dubbels.

BC Randstad speelt alle thuiswedstrijden op zondag in sportcomplex De Altis.
Ga voor meer informatie over senioren competities in het menu naar Senioren.

Wil je je opgeven? Stuur een e-mail naar tc@bcrandstad.nl

Wil je de laatste teamindeling zien? Klik hier….

Wil je de laatste standen zien? Klik hier….