Senioren

BC Randstad is een vereniging voor zowel beginnende- als gevorderde spelers. Voor leden jonger dan 19 jaar heeft BC Randstad de juniorenafdeling (zie JUNIOREN in het menu op de homepage). Word je lid van BC Randstad terwijl je 16 tot en met 18 jaar bent, dan kun je ook direct meedoen met de senioren. Bij de senioren kent BC Randstad geen maximumleeftijd: badminton is immers gezond en gezellig voor iedereen. Onze vereniging heeft leden die graag een avond gezelligheid combineren met speelplezier maar ook leden die pas tevreden zijn als ze alles uit de kast gehaald hebben om hun partijtjes te winnen en pas daarna vermoeid maar voldaan gezellig aan de bar van onze eigen verenigingsruimte in De Altis even bijpraten.

fun_227

Vrij spelen

Op dinsdagavond en op woensdagavond vanaf 19:30 kunnen alle senioren (en overgangsleden) vrij spelen in sportcomplex De Altis. Op beide dagen is er het eerste deel van de avond ook training, maar daarnaast is er ruimte voor vrij spel. Op beide speelavonden is er voor het vrij spel een ‘baanreserveringssysteem’ waarop je jouw kaartje in een bepaald tijdvak hangt om daar voor 20 minuten te spelen. Als er ruimte is hangen andere leden hun kaartje erbij waardoor je meestal met vier personen speelt op één baan. Na afloop van het blok van 20 minuten kan je jouw kaartje in een nieuw tijdvak plaatsen om verder te spelen. Je kiest dus zelf hoeveel en wanneer je wilt spelen. Misschien wil je tussendoor wel even iets drinken aan de bar.

Van 17.00 – 18.30 uur is er een dinsdag-namiddag groep voor senioren. Hiervoor is er een (beperkt) lidmaatschap met lager contributie. Er is ruimte voor vrij spel in aanwezigheid van een vaste begeleider, maar zonder training.

TECHNISCHE COMMISSIE (SENIOREN)

De Technische Commissie (TC) richt zich vooral op het organiseren van trainingen, competitie en evenementen voor de senioren, zoals organisatie van de najaarscompetities, voorjaars mannen- en vrouwencompetitie, organisatie van de trainingen voor senioren (voor competitie, recreanten en beginners), coördinatie van de trainingsopzet inclusief onderlinge afstemming tussen alle trainers (in overleg met de JC), coördinatie van het Clubtoernooi en het Open Toernooi van BC Randstad (via aparte toernooicommissies) en organisatie van evenementen. Voor vragen over deze onderwerpen kun je terecht bij de TC, Voor beleidsmatige zaken, vragen over je lidmaatschap en dergelijke kun je terecht bij het bestuur (via het secretariaat). Zie de contactpagina.

Competitie

Vind je het leuk om je horizon te verbreden en partijen te spelen tegen andere clubs? Dan kan je je opgeven om mee te doen met competitiewedstrijden.

Er is voor elk niveau een aparte divisie beschikbaar. Badminton Nederland (BN) organiseert verschillende competities, waarvan de najaarscompetitie de belangrijkste is. Deze competitie duurt van half september tot en met eind januari en heeft als basis gemengde teams met mannen en vrouwen, zodat alle onderdelen van badminton gespeeld kunnen worden. Alle teams per club spelen in divisies met promotie en degradatie. De lagere divisies (circa de vijfde divisie en lager) spelen meer regionaal. De laagste/makkelijkste klasse is de negende divisie en de hoogste klassen zijn de eerste divisie met daarboven de eredivisies. Tijdens deze competitie speelt elk team in een poule met acht of zeven teams, met 12 – 14 wedstrijden. Tegen elke tegenstander wordt zowel uit als thuis gespeeld. Een wedstrijd bestaat uit 8 partijen. Eén herendubbel, één damesdubbel, 2 herensingles, 2 damessingles en 2 gemengde dubbels. Naast de gemengde divisies zijn er ook aparte dames- en herenklasses.

Tijdens competitiewedstrijden moeten alle spelers een clubshirt dragen. De rest van de sportkleding is vrije keuze (mits het zaalschoenen zijn), waarbij de sportbroek of -rok bij voorkeur donder blauw of anders zwart is. Het is gebruik bij BC Randstad dat ieder lid een keer in de vijf jaar (lustrum) een gratis clubshirt krijgt en dat tussentijds elk nieuw lid dat voor het eerst competitie gaat spelen één gratis shirt krijgt. Daarnaast kan ieder lid een clubshirt kopen. Klik hier voor meer informatie.

BC Randstad richt zich met de trainingen op de vierde divisie en lager. De technische commissie (TC) senioren deelt de competitieteams in overeenkomstig de speelsterkte van de spelers die zich opgeven, en een aantal andere uitgangspunten die de TC vermeldt in het inschrijfformulier voor de competitie. Dat zijn in principe gemengde teams. Alleen als er meer mannen of vrouwen hebben ingeschreven, dan formeert de TC een (najaars) mannen- of een vrouwenteam. In maart verspreidt de TC al de inschrijfformulieren voor de najaarscompetitie van het volgende seizoen. Voor deelname aan deze competitie is een bijdrage verschuldigd. Ben je met je team kampioen geworden, dan promoveert jouw team naar een hogere divisie. Het team dat als laatste eindigt, en meestal ook 1-na-laatste, degradeert naar een lagere divisie. De TC kan in het nieuwe seizoen wel een andere teamsamenstelling maken in de hogere of lagere divisie, op grond van de sterkte van alle spelers die zich dan inschrijven.

Ook in het voorjaar organiseert BN competities. Daarbij is er wel een indeling in klasses op sterkte, maar is er geen promotie en degradatie. Het betreft vooral de voorjaars mannen- en voorjaars vrouwencompetitie in de periode eind februari tot en met begin juni. In 10 speelweken worden 8 – 10 wedstrijden tegen 4 of 5 tegenstanders gespeeld, met 8 partijen (4 singles en 4 dubbels).

BC Randstad speelt de thuiswedstrijden van alle senioren competities op zondag in sportcomplex De Altis.

Trainingen

Wil je jouw spelniveau en ook spelplezier, verhogen? Dan kan je deelnemen aan verschillende trainingen. BC Randstad onderscheidt de volgende trainingsgroepen voor senioren:

Beginners training: Voor iedereen die “net” lid is geworden en zo goed mogelijk een basis wil creëren om te badmintonnen.
Recreanten training: Voor iedereen die geen competitie speelt (of reserve is voor de competitie en een vergelijkbaar niveau heeft) en verder wil dan de basistechnieken.
Competitie training: Voor gevorderde spelers die competitie spelen (of reserve zijn), waarbij er aandacht is voor techniek, tactiek en conditie.
Extra training: Voor gevorderde spelers die elke week extra willen trainen.

De technische commissie (TC) senioren organiseert de seniorentrainingen. Seniorleden zijn vrij om wel of niet gebruik te maken van trainingsfaciliteiten, maar moeten zich wel via het inschrijfformulier van de TC opgeven. De trainingsfaciliteiten zijn bij BC Randstad inbegrepen bij de contributie, met uitzondering van de Extra training! Daarnaast worden de kosten van de competitietraining voor een deel gedekt door de competitiebijdrage van de competitiespelers. Meestal is het duidelijk aan welke training een seniorlid kan meedoen, maar anders bepaalt de Technische Commissie (TC) wie in welke groep traint. Ben je competitiespeler van de najaarscompetitie, dan gaat de TC ervan uit dat je in principe deelneemt aan de competitietraining, tenzij je echt niet wilt/kunt. Geef je dus op via het inschrijfformulier dat de TC verspreidt! Voor vragen over de senioren trainingen kun je terecht bij de TC (zie de contactpagina).

Kijk bij Senioren/Trainingen voor meer informatie over de trainingen of klik hier.