Senioren

BC Randstad is een vereniging voor zowel beginnende- als gevorderde spelers. Voor leden jonger dan 19 jaar heeft BC Randstad de juniorenafdeling (zie JUNIOREN in het menu op de homepage). Wordt je lid van BC Randstad terwijl je 16 tot en met 18 jaar bent, dan kun je ook direct meedoen met de senioren. Bij de senioren kent BC Randstad geen maximum leeftijd: badminton is immers gezond en gezellig voor iedereen. Onze vereniging heeft leden die graag een avond gezelligheid combineren met speelplezier maar ook leden die pas tevreden zijn als ze alles uit de kast gehaald hebben om hun partijtjes te winnen en pas daarna vermoeid maar voldaan gezellig aan de bar van onze eigen verenigingsruimte in De Altis even bijpraten.

fun_227

Vrij spelen

Op dinsdagavond vanaf 19:30 en op woensdagavond vanaf 19:30 kunnen alle senioren (en overgangsleden) vrij spelen in sportcomplex De Altis. Op beide dagen is er het eerste deel van de avond ook training, maar daarnaast is er op enkele banen ruimte voor vrij spel. Op beide speelavonden is er voor het vrij spel een ‘baanreserveringssysteem’ waarop je jouw kaartje in een bepaald tijdvak hangt om daar voor 20 minuten te spelen. Als er ruimte is hangen andere leden hun kaartje erbij waardoor je meestal met vier personen speelt op één baan. Na afloop van het blok van 20 minuten kan je jouw kaartje in een nieuw tijdvak plaatsen om verder te spelen. Je kiest dus zelf hoeveel en wanneer je wilt spelen. Misschien wil je tussendoor wel even iets drinken aan de bar.

Competitie

Vind je het leuk om je horizon te verbreden en partijen te spelen tegen andere clubs? Dan kan je je opgeven om mee te doen met competitiewedstrijden.

Er is voor elk niveau een aparte divisie beschikbaar. Badminton Nederland (BN) organiseert verschillende competities, waarvan de (najaars) bondscompetitie de belangrijkste is. Deze competitie duurt van half september tot en met eind januari en heeft als basis gemengde teams met mannen en vrouwen, zodat alle onderdelen van badminton gespeeld kunnen worden. Alle teams per club spelen in divisies met promotie en degradatie. De lagere divisies (circa de vijfde divisie en lager) spelen meer regionaal. De laagste/makkelijkste klasse is de negende divisie en de hoogste klassen zijn de eerste divisie met daarboven de eredivisies. Tijdens deze competitie speelt elk team in een poule met acht of zeven teams, met 12 – 14 wedstrijden. Tegen elke tegenstander wordt zowel uit als thuis gespeeld. Een wedstrijd bestaat uit 8 partijen. Eén herendubbel, één damesdubbel, 2 herensingles, 2 damessingles en 2 gemengde dubbels. Naast de gemengde divisies zijn er ook aparte dames- en herenklasses.

BC Randstad richt zich met de trainingen op de vierde divisie en lager. De technische commissie (TC) senioren deelt de competitieteams in overeenkomstig de speelsterkte van de spelers die zich opgeven. Dat zijn in principe gemengde teams. Alleen als er meer mannen of vrouwen hebben ingeschreven, dan formeert de TC een (najaars) mannen- of een vrouwenteam. Medio februari verspreidt de TC al de inschrijfformulieren voor de (najaars) bondscompetitie van het volgende seizoen. Voor deelname aan deze competitie is een bijdrage verschuldigd. Ben je met je team kampioen geworden, dan promoveert jouw team naar een hogere divisie. Het team dat als laatste eindigt, en meestal ook 1-na-laatste, degradeert naar een lagere divisie. De TC kan in het nieuwe seizoen wel een andere teamsamenstelling maken in de hogere of lagere divisie, op grond van de sterkte van alle spelers die zich dan inschrijven.

Ook in het voorjaar organiseert BN competities. Daarbij is er wel en indeling in klasses op sterkte, maar is er geen promotie en degradatie. Het betreft vooral de voorjaars mannen- en voorjaars vrouwencompetitie in de periode eind februari tot en met begin juni. In 10 speelweken worden 8 – 10 wedstrijden tegen 4 of 5 tegenstanders gespeeld, met 8 partijen (4 singles en 4 dubbels).

BC Randstad speelt de thuiswedstrijden van alle senioren competities op zondag (vanaf 10:30) in sportcomplex De Altis.

Trainingen

Wil je jouw spelniveau en ook spelplezier, verhogen? Dan kan je deelnemen aan verschillende trainingen. BC Randstad onderscheidt de volgende trainingsgroepen voor senioren:

Beginners training: Voor iedereen die “net” lid is geworden en zo goed mogelijk een basis wil creëren om te badmintonnen.
Recreanten training: Voor iedereen die geen competitie speelt (of reserve is voor de competitie en een vergelijkbaar niveau heeft) en verder wil dan de basistechnieken.
Competitie training: Voor gevorderde spelers die competitie spelen (of reserve zijn), waarbij er aandacht is voor techniek, tactiek en conditie.
Extra training: Voor gevorderde spelers die elke week extra willen trainen.

De technische commissie (TC) senioren organiseert de senioren trainingen. Seniorleden zijn vrij om wel of niet gebruik te maken van trainingsfaciliteiten, maar moeten zich wel via het inschrijfformulier van de TC opgeven. De trainingsfaciliteiten zijn bij BC Randstad inbegrepen bij de contributie, met uitzondering van de Extra training!
Meestal is het duidelijk aan welke training een seniorlid kan meedoen, maar anders bepaalt de Technische Commissie (TC) wie in welke groep traint. Voor vragen over de senior trainingen kun je terecht bij de TC (zie de contactpagina).

Beginners training
Voor beginnende spelers is er een speciale beginnerstraining op de woensdagavond van 19:15-20:15 in sportcomplex De Altis. De training is gericht op de basisslagen, samenspel en spelregels. Nieuwe spelers kunnen zich, ook gedurende het jaar, bij de TC melden en  daarna meedoen. Na deze training kan je, in overleg met de TC, overstappen naar de recreantentraining.

Recreanten training
De recreantentraining richt zich voornamelijk op het vergroten van de techniek en beter samenspel. Deze training is van eind augustus tot en met februari op de woensdagavond van 20:15-21:15 in sportcomplex De Altis. Voor een verlenging van deze training na februari is (wel) een kleine extra bijdrage verschuldigd die jaarlijks wordt vastgesteld en voor inschrijving van de verlenging van de training wordt gecommuniceerd.

Competitie training
Competitiespelers trainen van eind augustus tot en met februari op de dinsdagavond van 19:30-21:00 in sportcomplex De Altis. Het kan zijn dat zich leden inschrijven voor de competitie training dan dat er baanplekken zijn om 19:30. De Technische Commissie (TC) organiseert dan een tweede trainingsgroep (van 21:00-22:30) en bepaalt wie in welke groep traint. Dit wordt voor aanvang van de trainingsperiode bekend gemaakt. Aan deze competitie training kunnen in overleg met de TC ook reservespelers deelnemen. Voor een verlenging van deze training na februari is (wel) een kleine extra bijdrage verschuldigd die jaarlijks wordt vastgesteld en voor inschrijving van de verlenging van de training wordt gecommuniceerd.

Extra training
Spelers die naast de competitie training een extra training willen volgen kunnen zich hiervoor opgeven bij de TC. Deelname aan deze training is niet gratis (niet inbegrepen in de contributie) en in principe alleen geschikt voor gevorderde spelers. De extra training wordt gegeven van begin september t/m januari op donderdagavond van 19:30-21:00 in De Hoornbloem te Den Hoorn.