Vereniging

Badminton Club Randstad te Rijswijk is een vereniging met ruim 230 leden, verdeeld over senioren (ruim 145) en junioren (circa 85, inclusief mini’s). De club heeft het beoefenen en het bevorderen van de badmintonsport als doel. Daarbij is er aandacht voor het plezier in de sport, maar ook voor het wedstrijdelement.
BC Randstad is lid van de nationale badmintonbond: “Badminton Nederland” (BN) en doet mee aan de competities die BN organiseert. Daarnaast worden er diverse clubevenementen georganiseerd, zoals de jaarlijkse clubtoernooien voor senioren en junioren.

Senioren

Seniorleden kunnen op dinsdagavond en woensdagavond in sportcomplex De Altis terecht voor vrij spel. Gedurende het gehele seizoen is het mogelijk om op beide avonden te spelen. De seniorenafdeling bestaat uit recreanten en competitiespelers. In verband met een zo goed mogelijk gebruik van de speelruimte en -tijd wordt een baanreserveringssysteem gehanteerd. Dit betekent dat je het spelerspasje, dat je krijgt met je foto en naam erop, ophangt op een bord om zo een bepaalde baan op een bepaald tijdstip te reserveren waarop je kunt spelen. Na afloop van de speelronde (20 minuten) kun je bij een volgend tijdstip ophangen. Met dit systeem bieden wij nieuwe leden een makkelijke en plezierige manier aan om te integreren in de vereniging. Kijk hier voor de speeltijden.

Recreatie
Iedereen die lekker sportief bezig wil zijn kan bij ons terecht om heerlijk vrij te spelen! Een paar keer per seizoen worden verschillende evenementen georganiseerd zoals gezelligheidstoernooien. Zoals de naam het zegt: niet verplicht, wel gezellig. Wij hebben verschillende trainers beschikbaar die de graag helpen om badminton snel onder de knie te krijgen. Dit maakt het nog leuker om badminton te spelen.

Competitie
Heb je een competitieve instelling dan kan je je opgeven voor deelname aan de competitie en het spelen van wedstrijden. Wij doen mee met de door Badminton Nederland georganiseerde competities, met teams in verschillende sterkteklassen (divisies). Onze technische commissie deelt spelers in op het geschikte niveau. BC Randstad speelt haar thuiswedstrijden op zondag in sportcomplex De Altis. Wil jij jouw niveau tot maximale hoogte brengen, dan kun je meedoen aan verschillende gevorderde trainingen.

Meer weten over het lidmaatschap? Klik hier….

Meer weten over de senioren? Klik hier….

Junioren

Een juniorlid is minimaal vijf jaar en kan spelen op zondagochtend en dinsdagavond in sportcomplex De Altis. Een juniorlid wordt automatisch seniorlid op de eerste dag van het kwartaal nadat die 19 jaar is geworden. De mini’s (5 t/m 8 jaar) vormen een aparte trainingsgroep met eigen trainingsprogramma. De junioren (en mini’s) spelen en trainen onder begeleiding van de juniorencommissie (JC) die ook de contacten met de ouders/verzorgers heeft. Kijk hier voor de speeltijden.

Training en vrij spel

De JC gaat ervan uit dat alle mini’s en oudere junioren elke week aanwezig zijn bij de training en de warming up (en zich anders vooraf afmelden). Naast de training is er genoeg ruimte om lekker partijtjes te spelen. Dit kan door tijd te reserveren via een baanindelingssysteem. De begeleiders helpen hierbij en stimuleren de junioren om regelmatig te spelen.

Competitie en evenementen

In principe spelen alle junioren competitie, waarvan de deelname is inbegrepen in de contributie. Er zijn meerdere juniorencompetities in verschillende periodes, waaronder een competitie voor beginnende spelers (opstapcompetitie). De thuiswedstrijden zijn op zondag in sportcomplex De Altis. Verder is het mogelijk om deeldiploma’s van de badmintonbond te behalen. Deelname aan de competitie en de deeldiploma-examens is niet verplicht. Tenslotte zijn er gedurende het seizoen meerdere evenementen.

Overgangsleden

Voor ieder lid dat 16 jaar is geworden en bij de juniorenafdeling speelt, bestaat de mogelijkheid om overgangslid te worden. Een overgangslid behoudt alle rechten die een junior heeft, maar kan tevens gebruik maken van de speel- en trainingsmogelijkheden van de senioren! De juniorencommissie kan spelers jonger dan 16 jaar eventueel bij het bestuur voordragen als overgangslid.

Meer weten over het lidmaatschap? Klik hier….

Meer weten over de junioren? Klik hier….