Najaarscompetitie

De (najaars) bondscompetitie wordt door Badminton Nederland georganiseerd in de periode van medio september t/m eind januari. BC Randstad speelt mee met vooral gemengde teams, maar indien nodig ook met een herenteam of damesteam.

Ieder lid van 19 jaar en ouder die tenminste de basistechnieken en spelregels beheerst kan zich bij de Technische Commissie (TC) senioren opgeven om mee te doen. Daarnaast draagt de juniorencommissie aan de TC oudere/betere junioren voor om mee te doen. Overeenkomstig je speelsterkte en het aanbod van leden dat zich heeft opgegeven voor de competitie, word je ingedeeld in één van de teams. Een gemengd team bestaat uit tenminste 2 dames en 2 heren, een herenteam uit tenminste 4 heren. De TC probeert teams wat ruimer in te delen zodat spelers voor sommige wedstrijden af kunnen melden zonder dat er direct een vervangende speler gezocht moet worden.

De competitie is ingedeeld in divisies op basis van sterkte. Je speelt dus ‘in principe’ tegen anderen van ongeveer dezelfde speelsterkte. Een wedstrijd bestaat uit 8 partijen. In de gemengde competitie zijn dat 2 herenenkels, 2 damesenkels, 2 gemend dubbels, 1 damesdubbel en 1 herendubbel. In de heren- of damescompetitie zijn dat 4 enkels en 4 dubbels.

BC Randstad speelt alle thuiswedstrijden op zondag in sportcomplex De Altis.
Ga voor meer informatie over senioren competities in het menu naar Senioren.

Wil je je opgeven? Stuur een e-mail naar tc@bcrandstad.nl

Wil je de laatste teamindeling zien? Klik hier….

Wil je de laatste standen zien? Klik hier….