Trainingen

Alle junioren (inclusief overgangsleden) doen mee aan de training op zondagochtend in De Altis. Daarnaast trainen alle junioren op dinsdagavond in De Altis, waarbij de overgangsleden die competitie spelen bij de senioren ook aan de senioren competitietraining meedoen. De andere overgangsleden kunnen gewoon meedoen met de juniorentraining. Op zondagochtend en dinsdag trainen ook de mini-leden, in een aparte trainingsgroep.

Junioren training – zondag:

– voor alle junioren en overgangsleden, inclusief mini-leden
– training in verschillende groepen op sterkte en/of met de spelers per competitieteam
– voor mini-leden is er een aparte trainingsgroep

Spelenderwijs worden basistechnieken en spelregels geleerd. Naarmate het juniorlid verder vordert, wordt het programma aangepast om het spelniveau van de junior zo hoog mogelijk te krijgen.

Junioren training – dinsdag:

– voor junioren (en overgangsleden die niet meedoen met de senioren training)
– training in één grote groep
de overgangsleden die senioren competitie spelen, trainen op een later tijdstip op dinsdag in principe mee met de senioren competitietraining.

Intensieve training voor een grote groep met één trainer en begeleiders. De oefeningen kunnen op eigen niveau uitgevoerd worden.

Minileden trainen op dinsdag-namiddag in een eigen trainingsgroep.

Senioren (Najaars) competitie training – dinsdag:

ook voor junioren die meedoen aan de senioren (najaars)bondscompetitie
aandacht voor techniek, tactiek en conditie.

De Technische Commissie (TC) senioren bepaalt wie in welke groep traint. Aan deze training kunnen in overleg met de TC ook reservespelers deelnemen. De Juniorencommissie (JC) draagt junioren voor om deel te nemen aan de senioren (najaars) bondscompetitie en daarmee ook aan deze training. De senioren geven zich via een inschrijfformulier van de TC op voor de training.

Extra training senioren – donderdag:

– voor senioren en
– (ver) gevorderde junioren die zijn geselecteerd door de Juniorencommissie, inclusief de overgangsleden die meedoen aan de senioren (najaars) bondscompetitie.

Senioren die naast de (najaars) competitie training (op dinsdag) de extra training willen volgen, moeten zich hiervoor opgeven bij de Technische Commissie (senioren). De juniorencommissie nodigt de junioren, die in aanmerking komen voor deze training, uit mee te doen (wat dan feitelijk de 3e training van de week is voor deze junioren).

Deelname aan de extra training is niet gratis en in principe alleen geschikt voor gevorderde spelers. De extra training wordt gegeven op donderdagavond van begin september t/m januari (wanneer de najaarscompetitie eindigt) in sporthal De Hoornbloem te Den Hoorn van 19:30-21:00.