PR

COMMUNICATIE MET / INFORMATIE AAN LEDEN

Informatie van bestuur en commissies

BC Randstad gebruikt voor haar communicatie naar haar leden:

  • Mededelingen op/aan een bord in de zaal
  • Digitale nieuwsbrieven (via e-mail, in principe maandelijks)
  • Digitale nieuwsflitsen (via e-mail, over een specifiek onderwerp)
  • De website
  • Social media.

De juniorencommissie gebruikt voor (eenzijdige) mededelingen een “JC-WhatsApp groep” met juniorleden en ouders en verzorgers.
Via de website en social media bereikt BC Randstad ook niet-leden.

Digitale nieuwsbrieven en nieuwsflitsen

Het bestuur en de commissies houden de leden via digitale nieuwsbrieven en nieuwsflitsen op de hoogte van de verschillende activiteiten en ontwikkelingen binnen BC Randstad. Deze nieuwsbrieven en nieuwsflitsen worden per e-mail verstuurd aan de leden. Ieder lid ontvangt aan het begin van elk seizoen per e-mail informatie over de start van het nieuwe seizoen met de belangrijkste wijzigingen. Maandelijks verzorgt de PR-commissie een nieuwsbrief.

Ontvang jij geen nieuwsbrief? Check dan of BC Randstad jouw laatste e-mailadres heeft door een e-mail te sturen naar secretariaat@bcrandstad.nl

Een juist e-mailadres is ook van belang voor ontvangst van je digitale ledenpas van Badminton Nederland (zie verder de informatie over het lidmaatschap).

Website

De website bevat algemene informatie over spelen bij BC Randstad, de verenigingsstructuur (waar moet je zijn?), actuele tussenstanden voor de competitie, de activiteitenkalender, foto’s van evenementen, de verzonden nieuwsbrieven etc.

Social media

BC Randstad maakt gebruikt van de volgende social media:

Facebook algemeen:       https://www.facebook.com/bcrandstad
Facebook leden:               https://www.facebook.com/groups/bcrandstadleden
Instagram:                         https://instagram.com/bcrandstad
Youtube:                             https://www.youtube.com/user/bcrandstad

De Facebook groep “leden” is een besloten groep, alleen toegankelijk voor leden van BC Randstad. Berichten op Facebook “algemeen” zijn ook door niet-leden te zien.

BC Randstad houdt zich aan de algemene fatsoensregels, ook voor wat betreft gebruik van social media. Houd rekening met elkaar!

Zie ook de informatie over de omgangs- en gedragsregels.

CLUBKLEDING

Volgens de richtlijnen van Badminton Nederland moeten de spelers van de competitieteams in uniforme kleding spelen. Voor iedereen die voor BC Randstad competitie speelt (ook invallers) is het daarom verplicht om tijdens de competitiewedstrijden clubkleding te dragen. Daarnaast is het, ook als je geen competitie speelt, gewoon leuk om clubkleding te dragen.  

Welke clubkleding?

BC Randstad heeft als clubkleding alleen clubshirts. De short of rok kun je zelf aanschaffen zodat het voldoet aan jouw eigen wensen, maar deze is bij voorkeur donkerblauw (of zwart). Er zijn twee soorten shirts: het competitieshirt voor senioren en het juniorenshirt. 

Het competitieshirt is voor senioren verplicht om te dragen tijdens uit- en thuiswedstrijden van de najaars- en voorjaarscompetitie van senioren. Dit competitieshirt gaat lang mee. Het juniorenshirt is wat goedkoper (vanwege groei vaker een ander shirt nodig) en verplicht voor de juniorencompetities.  

Hoe kom je aan clubkleding?

Alle competitiespelers van de senioren en alle junioren (die spelen allemaal competitie) krijgen één keer een shirt gratis van de club, namelijk de eerste keer dat je competitie speelt. Je kunt ook een (extra) shirt kopen: 

  • Competitieshirt senioren € 37,50 en polo € 40,00; beide in uniseks en lady pasvormen
  • Juniorenshirt € 15,00. 

Daarnaast kunnen er incidentele gelegenheden zijn waarbij het bestuur besluit om alle leden een gratis shirt te geven, zoals bij een lustrum van BC Randstad. De laatste keer was in oktober 2022 toen alle seniorleden het vernieuwde competitieshirt senioren hebben ontvangen en het voorjaar 2022 toen alle junioren een nieuw juniorenshirt van de club hebben gekregen. Er is een beperkte voorraad clubkleding beschikbaar (bestellen gebeurt maximaal een keer per jaar).

Wil je een club shirt kopen? Meld je dan bij de TC (senioren) of JC (junioren). 

WERVING

Het is belangrijk dat BC Randstad voldoende leden heeft: om tegen te spelen op de speeldagen, maar ook voor de financiering van de voorzieningen (vooral zaalhuur). Daarom is behoud van huidige leden en (waar dat kan) groei met nieuwe leden, zodat de beschikbare zaalruimte in sportcomplex De Altis zo goed mogelijk benut wordt en we als verenging een goed speelaanbod hebben.

Actie door leden

Mond-op-mond reclame werkt erg goed. Dus vraag eens na in je eigen omgeving of iemand het leuk lijkt om eens te badmintonnen! Heb je vrienden, vriendinnen, buren, collega’s of familieleden die geïnteresseerd zijn: neem ze een keer mee! Dat kan bijvoorbeeld tijdens de open dagen, bij een evenement waar gastspelers welkom zijn, tijdens Zomerbadminton, of gewoon een keer meedoen op de speelavond.

Open dagen

Meestal organiseert BC Randstad een keer per jaar Open dagen. BC Randstad vestigt zelf de aandacht op de open dagen via social media en via het platform van het Strandwalfestival. Bij het jaarlijkse Strandwalfestival (meestal tweede weekend van september) organiseert BC Randstad op dinsdag- en woensdagavond en zondag na het Strandwalfestival in De Altis Open dagen. In dezelfde periode is ook de campagne Probeerbadminton.nu van Badminton Nederland. De bemensing en inkleding van de stand tijdens het Strandwalfestival en Open dagen wordt gecoördineerd door de PR-commissie. Help op de speeldagen mee, zodat nieuwe leden het leuk vinden om lid van BC Randstad te worden!

Proeflid

Om het zo makkelijk mogelijk te maken, is er standaard de mogelijkheid voor mogelijke nieuwe leden om eerst een maand of drie maanden proeflid te worden van BC Randstad. Wel gewoon een inschrijfformulier invullen, maar daarna vrijblijvend de speelmogelijkheden uitproberen en aan het einde van de proefperiode besluiten of je echt lid wilt worden.

Clinics scholen/sportproeverijen Rijswijk

Regelmatig verzorgt de juniorencommissie met één van de trainers badmintonclinics bij scholen, BSO’s of “de Ontdekkers”, waardoor kinderen in Rijswijk in aanraking komen met badminton. Een sportproeverij bestaat meestal uit een korte lesperiode die idealiter is het verbonden aan een speelmogelijkheid bij BC Randstad, bijvoorbeeld aan het einde van de periode een toernooitje. Hierdoor kunnen kinderen met interesse meteen lid worden.

Media

Ten behoeve van naamsbekendheid zorgt de PR-commissie ervoor dat de club zoveel mogelijk in het (plaatselijke) nieuws komt, zoals in kranten en op sites. De laatste jaren is er elk jaar wel een of meer artikelen over BC Randstad in de plaatselijke krant te vinden. Ook pusht de PR-commissie nieuws over BC Randstad via de social media. Samen met het organiseren van de andere wervingsactiviteiten, de website en bijvoorbeeld het jaarlijkse Open Toernooi (senioren) en Bamito FUNDAG (mini’s) zorgt dit voor een grotere naamsbekendheid van BC Randstad.

SPONSORING

BC Randstad heeft een sponsorplan. Hierin zijn verschillende mogelijkheden tot Sponsoring opgenomen, zoals bijvoorbeeld de sponsoring van één team of sponsoring in sportcomplex De Altis (hal B).

Wil je BC Randstad sponsoren of weet je iemand die daar belangstelling voor heeft? Graag! De club kan alle hulp gebruiken.

Neem contact op met Marcel van Velzen van de sponsorcommissie of penningmeester René Buijs.