Junioren: Aanpassing speeltijden en meer

Martin DierikxNieuws

Beste junioren, mini’s en ouders en verzorgers,

In deze nieuwsflits vinden jullie informatie van de Juniorencommissie (JC) over:

 • Agenda: evenementen eind november – begin januari
 • Aanpassing speeltijden junioren – zondag – vanaf 10 december
 • Gezocht - oproep: hulp bij de junioren
 • Competitie junioren 2023/24 – 2e fase inclusief ‘beginners’

Hebben jullie vragen aan de JC?

Algemeen, training & spelen junioren, training mini’s, ladderwedstrijden, afmelden voor training, etc.: via Chris 06-31639797 (WhatsApp of bellen) of JC@bcrandstad.nl. Over junioren competities: via Paulien 06-18481322.

Namens de JC van BC Randstad,
Chris van Dop

Evenementen eind november - begin januari

Zondag 19 november is de laatste competitieweek van de eerste fase van de jeugdcompetitie. Vanaf 26 november t/m 7 januari zijn er verschillende evenementen. Klik hier voor het volledige overzicht.

Dinsdagen

Op de dinsdagen is er gewoon training voor de mini’s (17:30-18:30) en de junioren (18:30-19:30),
behalve op 5 en 26 december:

 • 5 december geen minitraining i.v.m. Sinterklaasavond, wel training junioren (18:30-19:30)
 • 26 december is De Altis gesloten.

Kom je normaal niet op dinsdag maar kun je in de Kerstvakantie wel?
Kom dan gerust meedoen (maar meldt het even van tevoren bij Chris).

Aanpassing speeltijden junioren - zondag - vanaf 10 december

Vanaf 27 augustus hebben we 30 nieuwe leden mogen verwelkomen: 25 junioren (9 t/m 18 jaar) en 5 mini’s. Super dat veel nieuwe kinderen het leuk vinden om te badmintonnen!

In de (verenigings) Nieuwsflits van 10 oktober hebben we hierover informatie gegeven. In het kort:

 • Tijdelijke ledenstop junioren per dinsdag 3 oktober
 • Wachtlijst (op 12 november: 7 kinderen)
 • Normale zaalbezetting gaat bij vrij spel uit van 50% v/d tijd spelen op de baan en 50% rust/ruimte buiten de banen
 • Vanaf medio september is dat van 9:15-10:15 niet haalbaar (door het grote aantal nieuwe leden die ook specifieke training krijgen), ondanks aanpassingen in de zaalbezetting.

Na 10 oktober:

 • Is het nieuwe Verenigingsbeleidsplan (VBP) 2023-2028 door de Algemene Leden Vergadering door de (aanwezige) leden goedgekeurd. Daarin staan 4 scenario’s van seizoenindeling en zaalbezetting. Zie ook de terugkoppeling in de Nieuwsflits aan alle leden die je binnenkort ontvangt;
 • Is het op grond van het VBP en het huidige aantal juniorleden mogelijk om over te gaan naar een volgend scenario: met op zondagen (licht) aangepaste speeltijden van de junioren (9 t/m 18 jaar);
 • Zijn we bezig met het organiseren van de aanpassingen waarbij er voor iedereen genoeg speeltijd moet zijn. Om dat voor elkaar te krijgen zijn er afspraken nodig met trainers, nieuwe vrijwilligers en de andere gebruikers van De Altis;
 • De planning is om dat vanaf zondag 10 december in te laten gaan:
  • De locatie blijft De Altis, maar mogelijk gaan we deels ook gebruik maken van hal A.
  • Op zondagen gaan we De Altis langer gebruiken (zeker als het geen competitieweek is).
  • De speelduur op zondag van alle junioren blijft 2,5 tot 3 uur, maar er komen verschillende start- en eindtijden per (trainings)groep;
  • De speelduur op zondag van de mini’s blijft 1,25 uur (09:00-10:15);
 • Of 10 december haalbaar is, hangt mede af van het tijdig maken van de afspraken, vooral ook het vinden van nieuwe vrijwilligers (zie het volgende kopje).

Uiterlijk op 3 december geven we de exacte speeltijden door, die vanaf 10 december gaan gelden! Ook als de nieuwe speeltijden uitgesteld moeten worden.

Oproep: hulp bij junioren

Om vanaf 10 december de speeltijden te kunnen wijzigen en meer zaalruimte in gebruik te kunnen nemen, hebben we vanaf dat moment ook meer begeleiders nodig. We zijn dus op zoek naar met vrijwilligers die bij de junioren op zondag of dinsdag kunnen we hulp gebruiken van: ouders/verzorgers en seniorleden.

Op de korte termijn gaat het gaat om:

Kijk alsjeblieft of je wat tijd kunt vrijmaken: het gaat niet om wekelijkse tijdbesteding! Het is wel heel belangrijk, zodat we alle juniorleden voldoende speeltijd kunnen geven en er ook wat extra junioren lid kunnen worden.

Wil je helpen? Of heb je eerst vragen? Kom dan op zondag of dinsdag naar Paulien of Chris, of stuur een bericht naar Chris (06-31639797).

Competitie junioren 23/24 - 2e fase inclusief beginners

In het weekend van 19 november is de 7e en laatste speelweek van de 1e fase van de jeugdcompetitie. Sommige teams zijn al klaar. Na 19 november gaat Badminton Nederland (BN) de poules voor de 2e fase van de jeugdcompetitie samenstellen.

In de 2e fase komen teams uit een categorie (klasse) bij elkaar een poule die in de hoogste helft van de poulestand van de 1e fase zijn geëindigd. Ook teams die in de laagste helft van de poulestand zijn geëindigd komen bij elkaar in een poule. In de 2e fase spelen de teams tegen drie andere verenigingen: 3 keer thuis en 3 keer uit. De winnaars van deze poules zijn kampioen in de categorie. Het zijn maar kleine poules, maar dat gaat BN volgend seizoen aanpassen (grotere poules in de 2e fase).

In de 2e fase gaan er ook nieuwe teams meedoen in speciale poules met teams waarin ‘beginnende’ spelers zitten. Tot en met het vorige seizoen was er de Opstapcompetitie, maar BN heeft besloten deze op te heffen en beginnende spelers te laten instappen via ‘beginnerspoules’ in de jeugdcompetitie. Dit seizoen zijn dat dus zes speelweken (14 januari t/m 10 maart 2024).

Aan de junioren die mee kunnen doen met de “Jeugdcompetitie – Instap Beginners” delen we vanaf 12 november de informatie en inschrijfformulieren uit. De inschrijving sluit op 3 december. Op 26 november 2023 is er van 12:00-13:00 voor de ouders/verzorgers van “de beginnende junioren” een informatiebijeenkomst in De Altis. De teamindeling van de nieuwe teams maken we voor de Kerst bekend (waarschijnlijk 24 december).

De competitieschema’s van de 2e fase (met de data, tijden en locaties van de wedstrijden) delen we eind december uit. De eerste speelweek is in het weekend van zondag 14 januari 2024.