Overlijden Wanda van der Heide

Martin DierikxNieuws

Beste leden,

Woensdag 29 mei kregen we het trieste bericht dat Wanda van der Heide op dinsdag 28 mei veel te vroeg is overleden. Helaas mocht zij haar 40e verjaardag niet meer vieren. Wanda was ruim 30 jaar lid van BC Randstad, maar kon vanwege ziekte vanaf oktober 2021 niet meer spelen.

Ze was 9 toen ze in 1993 begon bij de junioren van BV Excelsior-Rijswijk en vanaf 1996 speelde ze door de fusie bij BC Randstad.

Bij de junioren was Wanda trouw lid en speelde zij 9 jaar competitie. Zij zat in een goede generatie en speelde uiteindelijk klasse A in team 2. Zij ging over naar de senioren en speelde daar ook daar competitie, al voordat zij 18 jaar was, en deed mee aan de competitietraining. Er zijn senioren van dezelfde generatie bij de junioren die Wanda al 30 jaar kennen. Zij is altijd bij BC Randstad blijven spelen, tot het niet meer kon.

Als speelster wilde ze tijdens en na afloop van een wedstrijd graag analyseren wat er beter kon. Daarbij had zij een duidelijke mening over wat er mis ging. Bv. met Gerard v/d Haven kon zij dat goed bespreken en heeft zij jarenlang in een team gezeten en gemengd dubbel gespeeld. Hij heeft de laatste 2,5 vechtjaren mede namens ons contact met haar gehouden.

In september 2021 begon Wanda aan een nieuw seizoen seniorencompetitie. In oktober van dat jaar kreeg haar team de eerste vervelende berichten over haar gezondheid. Tekenend was dat Wanda tijdens haar ziekte nog steeds bij thuiswedstrijden van haar team kwam kijken. Ze gaf aan dat ze badminton miste. In april 2022 is ze nog mee geweest met het teametentje en in de zomer 2022 is ze langs geweest om het clubshirt te passen, want ze wilde weer proberen te gaan spelen. Haar betrokkenheid bij badminton en onze club was groot.

Wij misten haar al bij de club en nu missen we haar voor altijd. Een trouw lid is veel te vroeg heen gegaan. Wij wensen haar twee kinderen, haar man, haar familie en haar vrienden heel veel sterkte met het verlies.

Het bestuur.