welovebadminton

Waarom houden wij van badminton?

Badminton kan door iedereen het hele jaar door op alle niveaus gespeeld worden. Je speelt in een verwarmde en droge sporthal. Je hebt dus altijd zekerheid dat je voornemen om lekker sportief bezig te zijn ook doorgaat.

Badminton is sociaal. In deze tijd dat menig persoon opgeslokt wordt door het gebruik van digitale en virtuele socialmedia is het belangrijk dat er ook voldoende ontspanning, lichaamsbeweging en persoonlijk contact is. Badminton doe je samen in verschillende combinaties. Hierdoor maak je makkelijk nieuwe vrienden en vriendinnen. Speel je competitie dan streef je samen naar datzelfde doel.

Badminton is pedagogisch verantwoord. Onze kinderen moeten veel leren om later goed te presteren. Steeds belangrijker hierbij is het sociale aspect. Met badminton leren kinderen te verliezen en te winnen, maar ook om samen te werken naar dat ene doel.

Badminton is gezond. Met badminton beweeg je veel. Je gebruikt vrijwel al je spieren zonder dat je er erg in hebt. Je hoeft er ook niet over na te denken, het gaat vanzelf. Voor kinderen stimuleert badminton de motorische vaardigheden en ondermeer de oog/hand coördinatie. Uit een onderzoek van 30 jaar lang aan de universiteit in Sydney is gebleken dat racketsporters beduidend minder risico lopen om te overlijden. Klik hier voor het nieuwsbericht van november 2016.

Badminton is afwisselend. Je speelt zowel enkelspel als dubbelspel als gemengddubbelspel. Daarnaast speel je steeds tegen wisselende en gemengde tegenstanders. Soms gaat het spel snel en soms rustig. Badminton is een sport voor dames en heren.

Badminton is flexibel. Je kunt het in wedstrijdverband beoefenen, zoals alle sporten, maar badminton is ook uitermate geschikt om op de eigen vereniging te spelen. Niet alleen trainen, maar ook vriendschappelijke partijtjes tegen elkaar.

Badminton is voor jong en oud. Iedereen kan zijn eigen doelstelling nastreven. Wil je groeien naar de nationale top of wil je gewoon lekker gezond en sportief bezig zijn in een gezellige warme vereniging en vind je napraten aan de bar ook heel gezellig. Bij BC Randstad kan het allemaal.

Meer weten over badminton?

Voor promo filmpje van Badminton Nederland Klik hier….

Voor informatie over badminton Klik hier….