ALV, vertrouwenspersonen en groei junioren

Martin DierikxNieuws

ALV uitnodiging

Het bestuur van BC Randstad nodigt iedereen van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) op vrijdag 27 oktober 2023.  

Het bestuur geeft in de ALV uitleg met betrekking tot het beleid voor het komende seizoen (2023-2024) en ook legt zij verantwoording af over haar activiteiten in het afgelopen seizoen 2022-2023. 

Gezien de beperkt beschikbare ruimte, willen we iedereen die van plan is aanwezig te zijn op de ALV vragen dit kenbaar te maken zodat we ervoor kunnen zorgen dat er voldoen plaats is. Geef je aanwezigheid aan door op de knop in de email hierover te klikken of door je naam op de lijst in de kantine te zetten.

Dus, Wanneer: vrijdag 27 oktober 2023, Hoe laat: inloop vanaf 19:45, start vergadering om 20:00, Waar: Sporthal de Altis – ruimte nader te bepalen 

Vertrouwenspersonen

Er zijn drie vertrouwenspersonen op de club aanwezig die je kunt aanspreken als je ergens mee zit. Hieronder stellen zij zich aan jou voor:

Image
“Mijn naam is Paulien Hoogerbrugge. Bij de meeste leden ben ik bekend als lid van de juniorencommissie. Meestal ben ik op zondagochtend aanwezig als de junioren trainen en spelen. Ik ben al geruime tijd vertrouwenspersoon bij BC Randstad. Ik zie het als mijn taak om te zorgen voor een veilige sportomgeving voor de junioren. Leden en ouders kunnen mij aanspreken als er situaties ontstaan waardoor leden zich ongemakkelijk voelen, als leden buitengesloten dreigen te worden, als er gepest of geplaagd wordt, etc. Samen kunnen we dan nadenken hoe de situatie verbeterd kan worden.”
Image
"Hoi! Voor degene die mij nog niet kennen zal ik mij even voorstellen. Ik ben Nelleke, 32 jaar en woon sinds 1.5 jaar samen met mijn vriend en twee katten in Ridderkerk. Al vanaf mijn 7e ben ik lid van BC Randstad en sinds een aantal jaar nu ook een van de vertrouwenspersonen van de club. Ik ben er voornamelijk op dinsdagavond en tijdens de competitieperiode op zondagochtend/middag. Mocht je ergens mee zitten of ergens tegen aan lopen, wees dan vooral niet bang om op mij of een van de andere vertrouwenspersonen af te stappen! Als je het lastig vindt om dit persoonlijk te doen, kan er ook altijd een mail gestuurd worden naar: vpbcrandstad@gmail.com.”
Image
“Ik ben Reina Roos, een schooljuf met pensioen uit Friesland. Ik heb heel wat jaren badminton gespeeld, o.a. bij Excelsior. Vijf jaar geleden ben ik als recreant bij Randstad begonnen. Vanaf komend seizoen ben ik beschikbaar als vertrouwenspersoon. Ik ben aanwezig op de woensdagavond.”

Groei junioren

Begin dit seizoen is het aantal juniorleden fors gestegen van bijna 30 naar meer dan 60 juniorleden. Om iedereen voldoende te laten spelen en meer nieuwe kinderen als lid te accepteren, is er meer speelruimte nodig. Dat is ook het plan (o.a. de zondagmiddag gebruiken), maar de groei gaat sneller dan verwacht!

Bezetting zaal
De belangstelling voor badminton bij BC Randstad is natuurlijk leuk, maar het zorgt ook voor de grootste groep nieuwe juniorleden aan het begin van een seizoen bij BC Randstad ooit. De JC heeft al wat aanpassingen in de zaalbezetting aangebracht. Dat helpt. Maar we zijn nog bezig met het regelen van extra zaalruimte.

De normale zaalbezetting van de junioren gaat bij het vrij spel uit van de helft van de tijd spelen op de baan en de andere helft: rust, partijen volgende ronde afspreken en buiten de baan wat overslaan. De afgelopen weken was dat van 9:15 - 10:15 uur niet haalbaar. Dat hopen we de komende weken op te lossen.

Hulp nodig
Om meer zaalruimte in gebruik te kunnen nemen hebben we ook meer begeleiders nodig. We zijn dus op zoek naar meer vrijwilligers die bij de junioren op zondag 9:00 - 15:00 of dinsdag 17:30 - 19:30 (of donderdag 18:30 - 19:30) kunnen helpen. Het gaat om een deel van de tijdsblokken en om verschillende "klussen".

We kunnen hulp gebruiken van 17 jaar en ouderen die:

  • 1x in de 4-6 weken of vaker kunnen helpen
  • zelf kunnen badmintonnen, of niet (!)
  • seniorleden of ouders.

Wil je helpen? Of heb je eerst vragen? Kom dan op zondag of dinsdag naar Paulien of Chris, of stuur een bericht naar Chris (06-31 63 97 97).

Tijdelijke ledenstop junioren
Voor de junioren hebben we een tijdelijke ledenstop ingevoerd. Dat geldt voor iedereen die zich na dinsdag 3 oktober meldt. We houden een wachtlijst bij. Als er extra zaalruimte is dan kunnen kinderen van de wachtlijst lid worden.